sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

Puut pois maaurakan alta

Juhannus on ohi ja sain vihdoin ladattua valokuvia puunmerkkaamisoperaatiostamme.

Kävimme mieheni kanssa tontilla juhannusviikolla mukanamme Tiimarista ostetut vaalean keltainen leveä pakettinauha ja mini-nitooja. Sakset lainasimme anopilta. Maaurakan ja talon alta kaadetaan miltei kaikki pihan puut sekä puut ajoliuskan kohdalta, ja ne merkaattin pakettinauhalla.

Metsurilla on kyllä paljon ja hyvin tarkkaa työtä tiedossa, kun esimerkiksi ajoliuskan iso koivu on kaadettava juuri eikä melkein yhteen tiettyyn paikkaan, ettei naapurin aita eikä anopin talo jää alle.

Mieheni selvittää isälleen puhelimitse, mitkä puut olisi kaadettava, mm. kuvassa näkyvät kaksi isoa koivua. Taustalle meidän "läntti", johon talo pystytetään.

Merkitty puu ajoliuskan kohdalla. Naapurin aita taustalla.

Ajoliuska on nykyisellään hyvin kapea ja aika huonokuntoinen. Sen kohdalta on kaadettava kaikki puut, jotta putket (vesi, sähkö ja tele) saadan upotettua. Samalla parannetaan ja levennetään ajotie.

Ajoliuska. Kuvassa näkyy oikealla appivanhempien talo ja ylhäällä Viikatetie. Meidän tontti jää kuvaajan selän taakse.

Metsuri käy lähipäivinä paikan päällä tarkastamassa puut ja arvioi työn kustannukset. Sen jälkeen moottorisaha riehuu tontillamme luultavasti heinäkuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla. Maaurakoitsija palaa lyhyeltä kesälomaltaan maanantaina 12. heinäkuuta ja silloin varsinainen maaurakka on tarkoitus käynnistää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!