torstai 24. kesäkuuta 2010

Pihasuunnitelman ensimmäinen luonnos

Tässä se on. Pihasuunnitelman ensimmäinen luonnos.

 Kuva: Puutarhaliike Helling / maisema-arkkitehti Olle Helling

Perusidea on oikeaan suuntaan, mutta paljon viilattavaakin tässä vielä on. Liuskekiviä ei tarvita noin paljon eikä ajoväylä varmastikaan tule olemaan laatoitettu. Puiden ja pelkän vihreän sijasta haluaisin enemmän kukkia ja väriä. Moneen pihaan istutetaan nykyään paljon helppohoitoista kuusipuuta ja haketta puiden ymärille, mutta se muistuttaa mielestäni enemmän yrityksen kliinisen siistiä sisäänkäyntiä kuin omakotitalon tunnelmallista pihaa. Siksi haluan siis kukkia ja väriä. Kukkien valinnassa pitää sitten vaan olla tarkkana, että valitsee mahdollisimman helppohoitoisia perennoja.

Juuri nyt keskitymme kuitenkin asioiden edistämiseen maaurakan aloittamiseksi, ehkä sitten syksymmällä ehdin ottaa pihan suunnittelemisen uudelleen käsittelyyn.

Mikäli heinäkuun puolessa välissä pääsemme aloittamaan maatyöt, voimme elokuussa aloittaa talon pystyttämisen. Pystyttämiseen menee 3 kuukautta ja sen jälkeen (suurin piirtein loka-marraskuussa) siirrytään sisätöihin. Pihan suhteen maa voidaan tuolloin tasoittaa siten, että keväällä, kun lumi sulaa, puuttuu enää multa ja istutukset. Ei ainakaan tarvitsisi nähdä, kun lumen alta paljastuu kaiken laista rakennusjätettä, mikä olisi ihan mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!