perjantai 29. tammikuuta 2010

Shoppaholic, osa 2

Toiseksi viimeisen virallisen lomapäiväni vietin kaupoissa - kirjaimellisesti.

Aloitin aamun käymällä Domus Centerissa Vantaan Tammistossa pyytämässä kilpailevaa tarjousta keittiöstä. Ystävällinen naismyyjä otti vastaan ja vakuutti minut, että Domuksella on erittäin laadukas keittiö. Hintataso on ilmeisesti samoilla linjoilla kuin A la cartella, jotein jää nähtäväksi aiommeko satsata 20 000 euroa keittöön vai emme. Katsotaan kuitenkin tarjous ensin.

Tammistosta ajoin seuraavaksi länteen Petikkoon. Siellä ensimmäinen visiitti oli takkakauppaan. Uunisepiltä pyysin mielestäni aika simppeliä tarjousta: Mikä on teidän pelkistetyin malli, jossa tulipesä näkyy kahdelle puolelle? Esittelin pohjapiirustuksia ja mies totesi, että hormi, joka yleensä sijoitetaan takan keskelle, tulisi esteettisistä syistä vetää seinänpuoleiseen laitaan kiinni, mikä vaatii takalta jonkun verran korkeutta. Päädyimme Luoto-malliseen takkaan, joka on 1 900 mm korkea - siinä putket mahtuu hyvin taittaa sivulle. Saamme tarjouksen kyseisestä takasta kaksipuoleisena slammattuna (rappattu pinta) sekä laatoilla (isot valkoisen kiiltävät laatat - näytti kaupan esittelytakassa päheeltä!).

Ennen siirtymistä Kehä III toiselle puolelle päätin vielä piipahtaa Unikulma-sänkykaupassa alustavasti utelemassa hintoja 180 cm leveästä jenkkisängystä. Nykyinen, hyvin palvellut Ikea-sänky vetää viimeisiä, joten suunnittelemme sen vaihtamista uuteen muuton yhteydessä.

Kauppakeskus Viisarissa kiertelin pikaisen kenttälounaan jälkeen Iskun, Askon, Inarian ja Nunnauunin. Ei mitään uutta auringon alla, joten siirryin seuraavaksi Harvian saunakauppaan. Täällä tutustuin ystävällisen myyjän opastuksella eri laudemateriaaleihin. Lopuksi piirsimme lauteiden ja kiukaan paikat saunamme mittojen mukaan. Helppokäyttöinen piirustusohjelma, joka on löydettävissä myös netistä, laskee saunalauteiden ja kiukaan hinnan automaattisesti - samalla tavalla kuin keittiösuunnitteluohjelmat. Halvimmillaan saunalauteet ja kiukaan saa reilulla parilla tonnilla. Meidän valitsema lauteiden sijainta maksaa kuiteinkin hieman enemmän. Peruslauteilla ilman mitään ekstraa saunamme hinta on reilu 3 000 euroa, ja tummemmilla lauteilla, jotka ovat näyttävämmän näköiset, hinta on 4 000 euroa kiukaan kera.

Havainnepiirustus saunastamme by Harvia Sauna Designer.

Viimeinen etappi Petikossa oli halpiskeittiökauppa Netto-keittiöt. Täältä saamme varmasti halvimman tarjouksen, mutta kysymys on, minkälainen laatu on. Sisään astuessani ensimmäinen reaktioni oli, että tämähän on kuin Byggmax tai joku muu halpisketju. Vähän niin kuin Ikea, mutta ilman Ikean järjestelmällisyyttä, brändiä ja luotettavuuden tunnetta. Lisäksi Netto-keittiön valikoima on selkästi suppeampi, eikä heille esimerkiki ole 60 cm korkeita kaappeja lainkaan - semmoisia, joita me tarvitsisimme keittiön säilytystilan maksimoimiseksi. Mutta katsotaan nyt rauhassa hinta täältäkin ennen päätöksien tekoa.

Päivän päätteeksi käivin vielä Espoossa K-Raudassa mm. kaakeileita, hanoja ja wc-kalusteita katsomassa. Totesin, että markkinoilla on monta hyvää vaihtoehtoa, ja pitää vaan osata valita se edullinen mutta kestävä vaihtoehto. Totesin myös, että peruskaakeleita saa paljon edullisempaan hintaan kuin Jämerän arvioima 25 euroa/m2. Esimerkiksi 15 eurolla per neliömetri saa perushyvät isot valkoiset kaakelit pesu- ja wc-tiloihin. Riittänee meille hyvin.

Viimeisen virallisen lomapäivän aionkin vaan nauttia ja hemmotella itseäni kampaajalla ja kasvohoidossa. Lauantaina menemme Rakenna ja Remontoi -messuille Myyrmäkihallissa ja sitä varten on hyvä syy ladata akkuja tänään.

3 kommenttia:

 1. Moro. Är du intresserad av bra deal på en IKI-kiuas, så ring mig! Kram. Och ja, så har släktingarna i sverige en varmluftsblåsare som komplement till elvärmen och den fungerar jättebra. Först vid minus femton slår batterierna på, vill jag minnas att det var.

  Grannen Lena

  VastaaPoista
 2. Tack för tipset Lena. Vi tar en träffis vid tillfälle! Ska kolla lite hurdana bastuugnar Iki har...

  VastaaPoista
 3. Oletpa ollut ahkera ja fiksu. Minäkin olin ajoissa liikenteessä noiden keittiösuunnitelmien kanssa, mutta esim. vessankalusteiden kanssa en tajunnut sitten ollakaan niin kaukaa viisas. Olisi ollut fiksua päättää kalusteet jopa ennen talokauppoja, niin olisi voinut fiksata pohjan jossa toivomani kalusteet toimivat (mm. haluamamme amme ei nyt mahdu, ei myöskään leveät laatikostot vessaan, sillä wc-pytty tulee vastaan ikävästi, vaikka ne leveytensä puolesta mahtuisivatkin).
  Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty pitää melko hyvin paikkansa..tai ainakin helpottaa hirmuisesti projektia.
  Tsemppiä teille talon suunnitteluun ja rakentamiseen!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!