maanantai 14. joulukuuta 2009

Kustannuslaskelmaa odotellessa

Kiitokset kaikille, jotka jaoitte ajatuksianne ja kokemuksianne pohjapiirustuksista ja talon rakentamisesta yleensä. Pohjapiirustusten luonnosvaihe on nyt edennyt niin pitkälle, että voimme pyytää siitä hintatarjouksia kivitaloyhtiöiltä. Kieltämättä hieman jännittää, minkälainen hinta talollemme tulee. Avaimet käteen paketti ei ole edullinen, eikä siihenkään hintaan vielä sisälly kaikki kustannukset.

Kustannuslaskelmaa odotellessa on ollut aikaa valmistella paitsi joulua myös muita sistukseen liittyviä suunnitelmia. Ison "sisustusprojekti" onkin varmaan keittiön suunnittelu. Kävin Keittiömaailmassa viime viikolla ja mielestäni saatiin ihan mukavan oloinen paketti suunniteltua. Lauantaina kävimme liikkeessä vielä uudemman kerran mieheni kanssa, ja hänkin oli aika lailla samaa mieltä alustavista suunnitelmista. Kaapinovet ovat kiiltäväpintaista tumman harmaata ja valkoista. Aika pelkistetty ja ajaton kokonaisuus.

Keittiön luonnossuunnitelma

Eniten miestäni kuitenkin kiinnostaa hinta. Jenkkimallinen jääkaappipakastin ei ole edullinen (ovh 3 300 euroa) puhumattakaan valkoisesta kivitasosta, jonka haluaisin laminaatin sijasta. Kaiken kaikkiaan - kaappeineen ja koneineen - keittiön listahinnaksi tulisi pyöreät 20 000 euroa. Onkohan se paljon tai vähän? Vaikea sanoa, kun ei ole mitään vertailukohdetta. Toisaalta listahintaa emme maksa ja lopullinen hinta selvinnee, kun saamme hintatarjoukset kivitalotoimittajilta.

Keskiviikkona suunnitellaan wc:t ja pesutilat...

1 kommentti:

  1. Side by side jääkaappipakastin on ihan ehdoton, jos vähänkin harrastaa ruokaa. En eläisi ilman sitä enää. Hinta tuntuu kovalta, olen löytänyt kuvastoista alle 2000 euron arvoisenkin. Tosin sen sisään en ole kurkannut. Kannattaa vertailla. Ja miettiä mitä oikeasti tarvii (esim. jääpala-automaatti)... Valkoinen kivitaso on varmasti kaunis, mutta siihen voi imeytyä juttuja ja sitten se ei näytä enää niin hyvältä. Kannattaa tarkistaa ainakin pintakäsittely ja jatkohuoltotarpeet. Ja mitä tapahtuu, jos se halkeaa... Mulla on menossa jo toinen massiivipuutaso ja olen ollut aika tyytyväinen, ekan kanssa ei ollut mitään ongelmia, kunhan muisti öljytä kerran vuodessa. Tokaan olen saanut tahroja, jotka lähtee vain hiomalla. Mutta hiominen toisaalta onnistuu omin pikku kätösinkin. Ja puutaso tuo lämpöä keittiöön. Ja on edullinen verrattuna kiveen. Mutta laminaatti on vielä edullisempi. Sillekään ei kuitenkaan voi tehdä mitään, jos jotain tapahtuu. Ja kivitasolle ei paljon sitten paukutella astioita, kaikki menee rikki (kuten myös kivilattialle pudottaessa).

    Kokonaiskustannus on sellainen, josta saa paljonkin säästöä, jos itse vertailee, shoppailee, hankkii ja kokoaa itse. Mutta suht. normaalissa haarukassa tuo hinta taitaa olla. Kannattaa miettiä varsinkin tärkeimpien juttujen kannalta, voiko/kannattaako ko. jutussa säästää. Vinkiksi antaisin, että kaappitilaa ei koskaan ole liikaa. Mutta kaappeihin pitää ylettää kunnolla ja niihin täytyy nähdä sisään. Ja jollet rakasta rätin heiluttamista, kannattaa pintakäsittely olla sellainen, ettei sormenjäljet näy... Ja jääkaappi on seuraavaksi tärkein. Ja pienet tuholaiset keksivät senkin,mitä itse et tule edes ajatelleeksi :)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!