sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Rakennuslupa taskussa, oikaisuvaatimusta odotellessa

Kirjoitin reilu kuukausi sitten, että poikkeuslupahakemuksemme oli saanut lainvoiman, ja että olimme laittamassa uutta rakennuslupahakemusta Vantaan kaupungin rakennusvalvontaan. Rakennuslupa on siis nyt myönnetty, kuten oli odotettavissa, mutta vielä pitää odotella, että tämäkin saisi lainvoiman.

Rakennuslupahakemukseemme oli tullut kaksi huomautusta yhdeltä naapurilta. Kirjoitukset olivat luvan päätösotteen mukaan samansisältöiset ja molemmat kirjoitukset käsiteltiin asianmukaisesti. Päätösotteen mukaan huomautuksissa vaaditaan autokatoksen ja sen päällä olevan parvekkeen purkamista.

Rakennusvalvonnan selvitys huomautuksiin viitaten oli seuraava:

"Autokatos ja sen päällä oleva parveke sijaitsevat 6 318 mm naapurin rajasta. Rakennushankkeelle on saatu kaavoittajan myöntämä poikkeamispäätös 11-33-12-POP 26.4.2012 ehdolla, että parvekkeelle rakennetaan 1 700 mm korkea näköeste naapurin suuntaan. Poikkeamispäätös on saanut lainvoiman 11.5.2012. Rakennuslupahakemuksen piirustuksissa on esitelty rakennettavaksi 1 700 mm korkea näköeste naapurin suuntaan."

Tässä vielä piirustus julkisivusta, josta näkyy 1,7 metriä korkea näköeste naapurin suuntaan. (Klikkaa kuvia nähdäksesi ne suurempana!)Ja tässä asemapiirustus, josta näkyy autokatoksen sijainti tontilla.


Oikaisuvaatimuksen viimeinen tekopäivä on 26.7.2012 eli tulevana torstaina. Soittelemme tuolloin rakennusvalvontaan kysyäksemme, minkälaista oikaisuvaatimusta asiaamme on tullut ja tarvitaanko meiltä vastine päätöksen vahvistamisen jouhevoittamiseksi.

Lisää aiheesta loppuviikosta!

--
Raportoin blogissani rakennuslupaan liittyvistä haasteista, koska haluan raportoida rakennusprojektimme vaiheista totuudenmukaisesti ja avoimesti. Kirjoituksissani esittämät asiat ovat pääsääntöisesti lyhennelmiä alkuperäisistä teksteistä ja tekstit voivat myös sisältää omia tulkintojani. Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat ovat julkisia dokumentteja. Vantaan Kaupungin asiakirjat ovat ladattavissa
KTweb:stä. KTweb on Vantaan kaupungin internetpalvelu, josta voi hakea kaupungin kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen asioita ja liitteitä sähköisessä muodossa.

3 kommenttia:

  1. Kiitos Mika ja Marjo kommenteistanne. Tällä kertaa en viestejänne julkaise, mutta ne ovat kyllä luettu.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jennies viestistäsi. Tarina on meille kovin tuttu - miehen vanhemmat, kun asuvat edelleen naapurissa ja ovat asuneet sitten "Hämevaaran alkuaikojen". Olen ymmärtänyt, että tapahtumat ovat hiertäneet moniakin viikatetieläisiä.

    VastaaPoista
  3. Pyöräilin tontinne ohi eilen illalla ja täytyy kyllä sanoa, että ihan kauheen näköinen on toi teidän autotalli-/parvekerakennelma. Se näyttää ihan liian isolta ja tulee yli nätistä talorivistä. Ei ole aiheetta naapurinne asiaan puuttunut, on minun mielipiteeni.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!