lauantai 28. heinäkuuta 2012

Oikaisuvaatimus tuli

Soittelin perjantaina Vantaan kaupungin rakennusvalvonnan asiakaspalveluun kysyäkseni, jos määräaikaan mennessä on tullut oikaisuvaatimusta rakennuslupaamme. Kyllä oli tullut. Pyysin siitä kopion sähköpostitse.

Summasummarum projekteista isoin, eli tässä vaiheessa autokatos-parveketerassin rakentamisen loppuun saattaminen, etenee suunnitellusti. Oikaisuvaatimus käsiteltäneen rakennusjaoston elokuisessa kokouksessa, jossa lupamme vahvistettaneen ja oikaisuvaatimus hylättäneen.

Tästäkin on vielä mahdollisuus tehdä valituskirjelmä hallinto-oikeuteen, joka käsittelee asian syksyn ja alkutalven aikana. Oletettavasti ja toivottavasti asiaan ei anneta valitusoikeutta korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

Mikäli asia etenee näin, pääsemme rakentamaan autokatoksen ja sen päälle tulevan terassin valmiiksi ensi keväänä. Tämä on suunnitelmamme. Sitä päivää odotellessa.

--
Raportoin blogissani rakennuslupaan liittyvistä haasteista, koska haluan raportoida rakennusprojektimme vaiheista totuudenmukaisesti ja avoimesti. Kirjoituksissani esittämät asiat ovat pääsääntöisesti lyhennelmiä alkuperäisistä teksteistä ja tekstit voivat myös sisältää omia tulkintojani. Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat ovat julkisia dokumentteja. Vantaan Kaupungin asiakirjat ovat ladattavissa
KTweb:stä. KTweb on Vantaan kaupungin internetpalvelu, josta voi hakea kaupungin kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen asioita ja liitteitä sähköisessä muodossa.

10 kommenttia:

 1. Jos lupanne on hyväksytty kyseisellä kaiteella, niin miksi siihen nyt pitää tehdä korotus??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Anonyymi!

   Alkuperäinen lupa normaalikorkuisella kaiteella myös naapurin suuntaan sai hyväksynnän Vantaan kaupungilta kesällä 2011. Lupa hylättiin myöhemmin hallinto-oikeudessa kevättalvella 2012 vedoten siihen, että autokatoksen ja sen yläpuolelle tulevan parveketerassin olisi tarvinnut poikkeamisluvan (ylittää rakennusrajan enemmäin kuin sallitun 1,2 metriä).

   Nyt haimme, ja saimme, poikkeamisluvan, mutta sen ehtona oli 1,7 metriä korkean näköesteen rakentaminen naapurin suuntaan. Ehdon asettamisessa myötäiltiin naapurin vaatimusta näköesteestä, eikä tuo meitä varsinaisesta haittaakaan.

   Korjasimme siis rakennuspiirustuksiamme tämän osalta ja haimme uuttaa rakennuslupaa. Teknisesti asiaa käsitellään omakotitalon laajennuksena, koska muu talo on jo rakennettu ja valmis. Rakennuslupa myönnettiin, ja naapuri on kirjannut kaupungille oikaisuvaatimuksen myönnetystä luvasta.

   Poista
 2. Silloinhan kaupunki on tehnyt virheen luvan myöntämisessä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, teknisesti kaupunki teki virheen ensimmäisellä kierroksella. Vastaavia rakennelmia on alueella kuitenkin tehty ennenkin ja ilman poikkeamislupaa. Tarkka naapuri huomasi kuitenkin asian ja vei asian Hallinto-oikeuteen, jossa asia palautettiin kaupungille toimepiteitä varten.

   Nyt on kuitenkin poikkeamislupakin kunnossa, joten tällä toisella kierroksella ei samaa virhettä tehdä :)

   Poista
 3. Olisiko tarkkaavainen naapuri tarkkaillut teitä hieman aktiivisemmin syystä että teidän tontiltanne vastustettiin hänen rakentamistaan aikanaan.... Löytyy ihan kaupungin tiedoista tuokin asia näköjään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kaikkea tuolta julkisista arkistoista löytyy :)

   Emme tietenkään voi ottaa kantaa, mistä syystä kukin valittaa. Huomioitavaa on kuitenkin, että allekirjoittaneella ja allekirjoittaneen miehellä ei tuohon aikaan ollut minkäänlaista omistussuhdetta nykyiseen tonttiin emmekä näin ollen ole olleet osallisia mahdollisiin vastustuksiin, valituksiin tai oikaisuvaatimuksiin. Emme myöskään asuneet tuolloin alueella tai sen lähistöllä.

   Poista
 4. Hei "Hämevaaralainen"! Vastaan mielelläni viestiisi yksityisellä viestillä, jos laitat minulle sähköpostiosoitteesi. T. Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi et julkaissut viestiäni? Ihmettelen tätä suuresti, täytyy keskustella asiasta myös muiden Hämevaaralaisten kanssa ja pyytää myös heitä kommentoimaan tänne.

   Poista
  2. Hei Hämevaaralainen!

   Syy, miksen julkaissut kommenttiasi on, etten julkaise henkilötietoja blogissani. Viestissäsi olit maininnut henkilön nimen.

   Syy, miksi ehdotin yksityisviestiä on se, että haluan pitää blogini sävyn positiivisena. Tuntui siltä, että viestiketjumme rupesi menemään sen verran yksityiskohtaiseksi, että se alkoi olla negatiiviskierteinen.

   Blogikirjoituksiani kommentoidaan aktiivisesti ja luen aina kaikki kommentit. Julkaistavaksi kelpuutan suurimman osan kommenteista. Epäasiallisia kommentteja - liittyivät ne sitten minuun henkilönä, blogiini, taloomme, projektiimme tai muihin henkilöihin ja osapuoliin - en julkaise.

   Kerron mielelläni avoimesti asioista. Haluan kertoa rakentamisesta realistisesti ja kaunistelematta, mutta kuitenkin vaipumatta negatiivisuuteen. Vastaan kirjoittamaasi kommenttiin alla.

   Poista
 5. Nimimerkki Hämevaaralainen kertoo käyneensä Vantaan kaupungin rakennusvalvonnan arkistossa lukemassa vanhoja asiakirjoja Projekteista isoin -hankkeeseen ja valittavan naapurin viiden vuoden takaiseen talonrakentamiseen liittyen. Asiakirjoista löytyy tieto, jonka mukaan mieheni on äitinsä allekirjoittamalla valtakirjalla jättänyt oikaisuvaatimuksen nyt valittavan naapurin rakennuslupahakemukseen liittyen.

  Tämä pitää paikkansa. Kyseinen tapahtuma tapahtui noin seitsemän vuotta sitten, jolloin tontti osoitteessa Viikatetie 2 oli kokonaan mieheni äidin omistama. Mieheni vanhempien ollessa matkoilla naapurin rakennusluvan valitusaika oli umpeutumassa. Äiti pyysi muualla asuvan poikaansa toimittamaan kirjekuoren valtakirjan kera eteenpäin. Näin tapahtui. Mitä kirjekuoressa oli, saatikka se että viisi vuotta myöhemmin olisimme itse rakentamassa taloa alatontille, ei ollut miehellä tiedossa.

  Näin ollen en voi mitenkään nähdä, että minä tai mieheni olisimme vastuullisia seitsemän vuotta sitten tapahtuneisiin käänteisiin.

  --
  Julkaistuani tämän kirjoituksen suljen kyseisen blogipostauksen kommentointimahdollisuuden. Jatkan mielelläni mahdollista keskustelua henkilökohtaisesti yksityisviestein osoitteessa projekteistaisoin(ät)gmail.com.

  VastaaPoista