keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Poikkeamislupa kourassa, uusi rakennuslupahakemus kaupungilla

Blogia on viime viikkoina vaivannut puutarhavillitys. Onhan viherrakentaminen tärkeä osa talonrakentamista (kuulemma jopa 10 prosenttia kiinteistön arvosta!), mutta kerrotaanpa välillä jotain oikeasti ja aidosti rakentamiseen liittyvää:

Meillä on poikkeamislupa! Poks ja skål!

Poikkeamislupa koskien autokatosta ja sen päälle rakennettavaa terassia saatiin Vantaan kaupungin kaupunkisuunnitteluun käsiteltäväksi maaliskuun loppupuolella, ja päätös tehtiin eduksemme 26. huhtikuuta. Kuin ihmeen kaupalla virkamiespäätökseen ei tehty oikaisuvaatimusta, ja olimme erittäin yllättyneitä, kun leimattu poikkeamislupa tipahti postilaatikkoomme kolmisen viikkoa myöhemmin.


Seuraava askel onkin laittaa varsinainen rakennuslupahakemus vireille, ja näin olemmekin tehneet. Naapureille on ilmoitettu asiasta ja lupahakemukseen onkin jo tullut huomautus. Oletettavasti rakennuslupa myönnetään normaalin menetelmin virkamiespäätöksenä.

Mikäli päätöksessä tehdään oikaisuvaatimun, poikkeamislupa menee seuraavaksi lautakunnan käsitteltäväksi. Oletettavasti lautakunta vahvistaa virkamiespäätöksen. Jos myös lautakunnan päätöksestä valitetaan, seuraava instanssi onkin sitten jo hallinto-oikeus. Tuttu juttu - been there, done that.

Henkisesti olemme tähänkin varautuneet, emmekä lannistu pienestä.

Vasta kun rakennuslupa on lainvoimainen, pääsemme saattamaan autokatoksen ja parvekkeen rakentamisen loppuun. Ensi kesänä viimeistään pääsen siis sisustamaan parveketerassin oleskelukeitaaksi.

Putositko kärryiltä? Aiempia kirjoituksia aiheesta löytyy mm. täältä:

--
Raportoin blogissani rakennuslupaan liittyvistä haasteista, koska haluan raportoida rakennusprojektimme vaiheista totuudenmukaisesti ja avoimesti. Kirjoituksissani esittämät asiat ovat pääsääntöisesti lyhennelmiä alkuperäisistä teksteistä ja tekstit voivat myös sisältää omia tulkintojani. Kaikki asiaan liittyvät asiakirjat ovat julkisia dokumentteja. Vantaan Kaupungin asiakirjat ovat ladattavissa
KTweb:stä. KTweb on Vantaan kaupungin internetpalvelu, josta voi hakea kaupungin kokousten esityslistojen ja pöytäkirjojen asioita ja liitteitä sähköisessä muodossa.

6 kommenttia:

 1. Tsemppiä edelleen!
  Käsittämötöntä tuollainen kiusanteko. Onneksi teillä on säilynyt hyvä asenne. Kyllä se päivä vielä koittaa, että pääsette nauttimaan terassillenne. :)

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä minunkin puolestani!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä täältäkin. Toivottavasti nyt kaikki menee niinkuin strömsössä.=)

  t. Salla, Lappeenranta

  VastaaPoista
 4. Onnea matkaan, ihailen asennettasi!

  VastaaPoista
 5. Tehdäänkö blogien ristiinlinkitys?

  Lisäsin bloginne omaan muita blogeja listaan.

  tässä meidän rakennusblogiosoite:
  unelmienurpola.blogspot.fi

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!