sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lisää kukkia, pensaita ja perennoja

Kuten aiemmassa kuvapostauksessani huomasitte, kukkia, pensaita ja perennoja on ilmestynyt pihalle vielä lisää. Tein nimittäin pienen lisätilauksen Viherpeukalot-verkkokaupasta ja lähetys saapui tiistaina.

Tässä paketissa tuli aurinkonauhusta, kaunopunahattua, pikkuprinsessaa, loistosalviaa, sammalleimua, konnantatarta, vuorikaunokkia, alppiasteria ja rentoakankaalia.

Ylärivi vasemmalta: Alppiasteri, pikkuprinsessa, kaunopunahattu (Vintage
Wine). Alarivi vasemmalta: Vuorikaunokki, loistosalvia, aurinkonauhus.

Aika moinen läjä kaikenlaista siis.

Uudet taimenet ovat vielä pieniä eivätkä ne näytä paljon miltään isoissa kukkapenkeissä. No kai ne sieltä kasvavat kokoa sekä pituudeltaan että leveydeltään.

Päädyimme myös hankkimaan kiiltotuhkapensaat, joista myöskin kirjoittelin taannoin. Nekin ovat jo istutettu.

Hauskaa on kuitenkin huomata, kun aiemmin istuttamani juurakot ja sipulit alkavat näkyä myös maapinnan yläpuolella. Tässä esimerkkinä liljaa:


Hankin myös läheisestä puutarhaliikkeestä kärhöjä ihan kokeilun vuoksi. Nekin alkavat sentti sentiltä kiipeämään puista tukea pitkin.


Myös kasvimaalla tapahtuu. Vuoden ensimmäistä omaa satoa on jo ehditty nauttia maukkaiden retiisien muodossa. Myös porkkanat, herneet ja salaatit näyttävät nousevan kivasti.

Sen sijaan alkukevään sipulikukat, kuten krookukset, lumipisarat ja tulppaanit ovat jo kukkineet. Sipulit pitäisi kerätä talteen, jotta saisin ne istutettua uusiin paikkoihin syksyllä. Viime syksynä minulla oli käytössä vain yksi noin 3 neliömetrin kokoinen kukkapenkki, ja joudun siitä syystä istuttamaan kaikki siihen yhteen ja samaan kohtaan. Ensi vuonna haluan nauttia kevään ensimmäisistä kukista hieman laajemmalla alalla.

2 kommenttia:

 1. No niin, hienoja perennoja! Tuo nauhus ainakin kasvaa tosi isoksi joten eiköhän se penkki siitä nopeasti täyty ;) Tuo loistosalvia on mielestäni tosi kaunis ja vuorikaunokki siitä kiva, että tulee reheväksi jo aikaisin keväällä ja on hauskan harmahtava tuo lehti. Ja punahattu kerää perhosia puoleensa ja on tosi kaunis ja vanttera.
  Muista kukista itselläni ei olekaan mitään kokemusta, paitsi että itselläni tuo sammalleimu ei viihdy ja kuivahtaa nopeasti sellaiseksi ruppanaksi...
  Mutta saat varmasti näistä paljon iloa! Hyviin taimiin kannattaa satsata.

  (Kadehtien lueskelin kasvimaakuulumisiasi, itselläni jäi sen teko aivan liian myöhään kun sairastelin pitkään yskää, ja nyt kun vasta menin sinne katselemaan niin siellä kasvaa sellaista puolen metrin voikukkaa ja tiisteliä, voi pahus!)

  VastaaPoista
 2. Moikka Eija!

  Kiitos viestistäsi ja omien kokemuksiesi jakamisesta!

  Itse tunnen olevani todella noviisi näissä kukkajutuissa, vaikkakin näkemystä minulla riittää. Tässä asiassa mottoni onkin, että tekemällä oppii. Järjestys kukkapenkissä saattaa vielä vuosien varrella muuttua, onneksi kukkia voi varovasti siirrellä kasvukauden jälkeen tai aikaisin keväällä.

  Keittiöpuutarha onkin tällä hetkellä ylpeyden aiheeni. Kaikki istutukset tuntvat lähteneen hyvin kasvuun, ja tosiaan oman maan retiiseistä pääsimme jo nauttimaan. Pinaattikin näyttää pian syömiskelvolliselta. Porkkanat harvensin ja laitoin herneille kunnolliset tuet. Kirsikkatomaatit hieman epäilyttävät, ja avomaankurkut pitäisi vielä laittaa maahan - ehtivätköhän enää valmistua? Peukut ylhäällä, että kaikki onnistuu!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!