keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Ulkohommia aurinkoisessa vappusäässä

Tänä vuonna jätimme suosiolla vappuperinteet pienemmälle, ja jäimme hyvin mielin kotiin vappupäivänä jatkamaan terassin tuunausta. Etuoven terassilaudoitus sai ensimmäisen öljykerroksen ja pääterassi maalattiin jo toistamiseen. Kiitos Outsa suuresta avusta!

Terassipuuhien jälkeen mies jatkoi mullan levittämistä tulevaa nurmikkoa varten. Itse hyökkäsin keittiöpuutarhapenkkien kimppuun ja sain ensimmäiset kylvökset tehtyä.

Tässä retiisin siemenet ovat kastumassa.
Punajuuririvistö merkattuna.

Tänään kylvövuorossa olivat sipulit, punajuuret, retiisit, pinaatit ja herneet. Valkosipulikynnet olin laittanut maahan jo pari viikkoa sitten. Tuolla määrällä täyttyi jo kaksi laatikko kolmesta. Apua - tilahan loppuu täysin kesken! Vielä pitäisi saada salaatit ja yrtit mahtumaan johonkin. Avomaankurkuillekin pitäisi löytää tila jostakin...

Yöhallaa saattaa vielä esiintyä, joten katoin penkit harsolla. Viritin halvasta sähköputkesta kaaret, jota vasten levitin harson. Paitsi yöhallojen poissa pitämistä, harso nopeuttaa myös itämistä ja kasvamista. Harso pitää myös tuholaiset loitolla.

Sähköputkesta saa edulliset kaaret, jota vasten harso on helppo asentaa.

Vappupäivänä sain kaksi laatikkoa kolmesta tehtyä. Sitten loppui puhti. Salaatit ja yrtit pitää laittaa joskus myöhemmin. Nyt ei sitten auta muu kuin kastella hyvin ja odotella satoa.

Makea silpoydinherne on niin namia - pakko saada niitä litroittain joka kesä!

5 kommenttia:

 1. Tila... Niin. :) Minähän kopioin sinun ideasi näistä penkeistä aika suoraan, joten myös koko on aikalailla sama.

  Kun aloitin esikasvatuksen tuossa pari viikkoa sitte, tein laatikkosuunnitelman, jossa päätin mihin tulee mitäkin. Mitkä sopivat keskenään, mitkä ei. Paljonko pitää jättää väliä taimien välille jne. Siinä kohtaa jo tuli selväksi, että yrtit, chilit ja salaatit pääsevät terassille ruukkukasvatukseen. Yllättävän paljon kyllä vievät kaikki mokomat tilaa! :) Tätä tämä on ainakin tämän aloittelijan kohdalla... Yritys ja erehdys. :D

  Onnea kylvöön.

  VastaaPoista
 2. Teit kyllä sitten paremman suunnitelman kuin minä, koska varsinaista istutussuunnitelmaa en jaksanut tehdä lainkaan... Minullakin osa pursuaa yli ruukkukasvatuksen puolelle. Trial & erros -menetelmällä ja ensi vuonna paremmin :)

  VastaaPoista
 3. Hei,
  meillä on kanssa laatikkohaaveilua. (Tosin ensi kesänä ehkä ehtii..) Mistä materiaalista teit laatikot? Painekyllästetystä? Luomusta intoileva, myös laatikkoajatuksista haaveileva ystävä kun epäröi, ettei halua painekyllästetystä, ettei myrkyt liukene multaan ja siitä kasveihin.. En ollut vielä edes päässyt niin pitkälle laatikkoajatuksessa.. :/ Eli laatikkovinkit kelpaisi kun pää lyö tyhjää. :))

  Herneet.. voi apua! Tuli ihan lapsuus ja mummola mieleen. :)) Tahtoo myös herneitä omasta maasta!

  VastaaPoista
 4. Moi Heather,

  Meidän laatikoiden teosta (mitat, puutavara, muovisuojat jne.) olen kirjoittanut täällä: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2011/11/keittiopuutarhapenkit.html

  Käy tutustumassa!

  VastaaPoista
 5. Juu, kestomuovin saa rautakaupasta. Omani hankin täältä: http://www.byggmax.com/fi-fi/rakennustarvikkeet/puutavara-kasittelematon/runkotavara/raakennusmuovit-ja-tarvikkeet/21023/kestomuovi

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!