tiistai 3. huhtikuuta 2012

Sporttihuoneen matot

Sporttihuone on vihdoin saatu kuntoon. Pientä haastetta oli löytää sopivia mattoja.

Tarve oli kahdelle matolle: yksi jouksumaton alle ja toinen isommalle pinnalle parkettia suojaamaan, kun huoneessa on käytössä myös jonkun verran käsipainoja.

Kokolattiamatoksi valitsimme Tarkettin Urban Graphic Metallica Grey -vinyylimaton. Matto on 2,6 mm paksu ja maton harmaa väri tuo sopivaa kontrastia tumman ruskeaa pähkinäparkettia vasten. Kuviointi on hauskan karhea ja miehekäs.

Tarkett Urban Graphic Metallica Grey.
Suurempaa haastetta toi juoksumaton alle tuleva matto. Juoksumatto on miehen maratonharrastuksen takia tositarkoituksella (käytettynä) hankittu Tunturin juoksumatto, jonka koneosa painaa reippaasti yli 100 kiloa. Pelkästään koneen oleminen parketin päällä voi jättää ikäviä merkkejä lattiaan - puhumattakaan siitä, kun matolla joustaan ja jokainen juoksuaskel tömisyttää maton tassuja parkettia vasten.

Pitkän metsästyksen jälkeen löysimme oikeanlaisen maton Etrasta, Etola-konserniin kuuluvasta, teollisuustuotteita tarjoavasta teknisen kaupan erikoisliikkeestä. Regupol Everroll -sporttimatto on valmistettu kierrätyskumista ja se on peräti 12 mm paksu.

Regupol Everroll -sporttimatto harmaapilkkuisena.
Kuvasta poiketen meille tuli matto sinipilkkuisena. Rumahan se on mutta hoitaa tehtävänsä: suojaa parkettia. Loppujen lopuksi mattoa ei kovasti näe juoksumaton alta - onneksi.

Pientä loppustailausta vielä vailla oleva sporttihuone esittäytyy blogissa pääsiäisen jälkeen! Jaksathan vielä odottaa hetken...?

1 kommentti:

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!