torstai 26. tammikuuta 2012

Nosturilla matto yläkertaan

Aamukahdeksalta nosturiauto ajoi pihalle.


Mies oli hankkinut maratonharrastuksensa takia käytetyn juoksumaton, sellaisen kunnollisen, joka myös painaa. Sitä ei sitten saatu yläkertaan omin voimin. Moottori- ja matto-osa painavat yhteensä yli 100 kiloa ja koko on myös semmoinen, että sitä on vaikea kantaa. Arvatkaa yrittivätkö miehet sitä rustata yläkertaan, ja arvatkaa jäikö uuteen rappuun hienot jäljet? No kyllä!

Eli lopputulos oli se, että mattoa ei saatu yläkertaan miesvoimin eikä se helposti olisi taipunutkaan koonsa takia kapeista ja kiertävistä rapuista.

Tänään aamulla pihallemme ajoi nosturi, jolla matto nostettiin ulkokautta parvekkeelle (se keskeneräisenä oleva), ja sieltä matto kannettiin oikeaan huoneeseen. Aika paljon lisähintaa matolle tuli tällä tavalla, mutta ainakin se on nyt paikoillaan. Reilun kuukauden verran se nökötti eteisessä ja oli lievästi sanottuna tiellä.Vielä juoksumattoa ei pääse testailemaan, koska on hankittava kunnon kuntosalimatto koneen alle, ettei alla oleva parketti mene säpäleiksi.

Kuntosalimattoa olen kysellyt vaasalaisesta paikasta nimeltä Mattokeisari, mutta sieltä tuntuu olevan kovin vaikea saada vastauksia hinnoista ja toimituksista. Olemme ajatelleet seuraavanlaista jooga-kuntosalimattoa, joka rakennetaan moduleista:

Kuntosalimaton tekniset tiedot löytyvät täältä.
Nyt kuitenkin vaikuttaa kovasti siltä, että maton saatavuus Mattokeisarin kautta menee aika haastavaksi, enkä tiedä minne seuraavaksi voisi kääntyä. Kai niitä mattoja nyt muualtakin Suomesta luulisi saavan? Jos tiedät paikan, vinkkaa mieluusti kommentoimalla postaukseen!

Kuvia "kotijumppahuoneesta" julkaistaan siis hieman tuonnempana.

6 kommenttia:

 1. Tuosta kuntosalimatosta en tiedä muuta voisin luulla että olisiko RTV liikeissä? Kysyminen ei tietty maksa mitään. Nettisivuilla on ainakin lattioita niin kotiin kun julkiseenkin tilaan.

  t.Salla, Lappeenranta

  VastaaPoista
 2. http://www.rtv.fi/kohdelattiat/trelleborg-kumilattiat/checker

  Tuollaista näyttäisi olevan. Teknisten tietojen mukaan sattuu kuntosaleihin.

  t. Salla, Lappeenranta

  VastaaPoista
 3. http://www.decathlon.com.cn/EN/df-900-19530290/

  Tuollainen ainakin on maailmalla. Eräs kollega osti tuolta. Halpaa ja juuri tuohon tarkoitukseen, en tosin tiedä kuinka hyvin (luotettavasti) nettikauppa toimii.

  Toinen mistä voisi kysyä on Inkoossa:

  http://www.nmc-finland.fi/t/31_18862.html

  Pari kollegaa ehdotti tuota, ainakin kannattaisi kysyä.

  VastaaPoista
 4. Hevosten karsinoissa käytetään erilaisia kumimattoja yleensä moduulimittaisina, voisivat hyvinkin soveltua myös tuollaiseen käyttötarkoitukseen.

  VastaaPoista
 5. Melkoinen projekti! :D Itse olen pariinkiin kertaan ehtinyt mietiskelemään, että joitakin meidän uusia (kasattuja) huonekaluja saattaa olla mahdoton saada ulos meidän talosta, jos joskus muutetaan pois.. Silloin on varmaan purku-urakka edessä! :/ Pitää siis varmaan pysyä samassa talossa! :D

  Tuollainen juoksumatto olis kyllä ihana olla kotona... :)

  VastaaPoista
 6. Heh melko hauska projekti saada juoksumatto talon yläkertaan. Mutta tiedän kyllä että ne painavat ja nosturi oli varmastikin tarpeessa!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!