sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Hiihtämään oman tontin kulmalta

Lunta, lunta, enemmän lunta... Viikkoa on siivittänyt lumityöt, jonka parissa on tullut reippailtua jo useampi aamu, päivä ja ilta.

Pihaltamme tielle johtava noin 40 metrin pituinen ajoliuska, jota loivennettiin merkittävästi maaurakan aikana, on toiminut hyvin. Vain yhtenä päivänä jäinen keli tuotti ongelmia ja jouduimme turvautumaan isompaan määrään hiekoitussepeliä päästääksemme ylös mäestä. Kitkarenkaat purevat paremmin nyt lumisella säällä kuin jäällä.

Viikonlopuksi myös hiihtoladut on saatu kuntoon ja mies lähtikin äsken ensimmäistä kertaa kesäisen muuton jälkeen tontinkulmaltamme hiihtämän. Aika luksusta!

Hiihtoladulle on vaivaiset 15 metriä kävelymatkaa.
"Vähän niin kuin olisi Lapissa", sanoi mies lähtiessään.
Hiihtäjiä vilisee talomme ohi kymmeniä ellei satoja päivittäin ainakin näin viikonloppuisin. Latu ei ole valaistu, mutta myös pimeellä jokunen hiihtäjä kulkee ohitsemme otsalampun valossa. Näyttää hassulta ikkunasta katsottaessa, kun kirkas valo liikkuu muuten pimeässä metsässä.


Tontin kulmamme ohi menevä reitti tulee Leppävaaran urheilupuiston suunnasta ja päätyy Luukkiin. Myös Nuuksioon saakka riittää latuverkosta, jos innostuu lähtemään vaikkapa kokopäiväretkelle. Eiköhän me tuollainenkin tehdä yhdessä joku lähiviikonloppu.

Espoon kaupungin latukartta löytyy netistä.

4 kommenttia:

 1. Aika luksusta tosiaan! Mulla flunssa esti tänä viikonloppuna murtsikkakauden avauksen, mutta toivottavasti kohta minäkin saan lähteä takaovelta ladulle, se on nimittäin luksusta :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä! Pikaista paranemista ja sitten vaan hiihtoladulle! Itse en myöskään päässyt tänään, kun työläppäri velvoitti sen nakuttamista. Ensi viikonlopulle suunnittelemme pidempää pertsaretkeä!

  VastaaPoista
 3. Pertsaa vai vapaata? Madhusit näyttäisi olevan kourassa. Itselläni on jo noin 200km takana.

  Lumitöissä on tietysti kola ja kolalapio?

  t. Salla, Lappeenranta

  ps. lupaa kylmää säätä - tänne ainakin -26-30. Katsoppa yr.no.

  VastaaPoista
 4. @Salla: Aika tarkka silmä, kun näit, että Madhusit óli kourassa. Enemmän tulee luisteltua, mutta myös pertsaa kelpaa hiihtää. Ja lumitöissä on käytössä kola ja kolalapio ;-)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!