sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kivitöitä, erä XXVIII

Värisilmän tuotekuvasarjan jälkeen voi taas palata bloggaajan tavalliseen arkeen. Alla pari viikkoa sitten otetut kuvat en-tiedä-monenneko-tunnin kivitöistä.


Pihamme valmistuu pienin-pienin askelin. Suurin työ, kuten nurmenlaitto, kukat, puut ja pensaat tehdään vasta ensi keväänä. Kiviä ollaan kuitenkin siirrelty edes takaisin ja ladottu paikoilleen päivä ja viikonloppu kerrallaan.

Pari sunnuntaita sitten ohjelmassa oli takapihan kivireunuksen laittaminen. Raahasimme kaarevan terassin eteen jäljellä olevat mukulakivet. Kivet eivät ihan riittäneet. Oikea laita jäi hiema vajaaksi.

Tällä kertaa ladoimme kivet vapaasti, eikä niitä siis tarvinnut asetella mitenkään erikoisemmin. Mullan, eli tulevan nurmikon, erotimme kivistä muovisella liuskalla.


Harkitsemme valmisnurmen hankkimista ensi keväänä. Hintoja emme ole vielä ehtineet kartoittaa, mutta ymmärtääksemme hintaero nurmikon kylvömiseen nollasta ei loppujen lopuksi ole kovin suuri. Valmisnurmikolla saamme tuuhean ja vihertävän nurmen heti.


Päivän päätteeksi siivosimme terassikalusteet pois pressun alle. Syyskukatkin, callunat ja tuijat ovat löytäneet paikkansa terassilla pahimmalta tuulelta suojassa.

1 kommentti:

  1. Varmasti ollut iso urakka, mutta hyvältä näyttää! :) Tuota valmisnurmea varmaan kannattaa harkita, jos ei ole hehtaareita tulossa nurmialueeksi. Se nimittäin kestää aika kauan, ennen kuin nurmesta tulee sellainen, että sen päälle ylipäätään voi edes kävellä kasvustoja tärvelemättä... Minulla ei ainakaan kärsivällisyys riittäisi! ;D

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!