keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Valmista on! Siis sisäänkäynti.

Sen verran kiirettä on ollut, että edellisestä postauksesta on pian viikko. Toisaalta meidän raksalla (tai pitäisikö jo opetella sanomaan 'koti') ei enää tapahdu asioita päivittäisellä intensiteetillä. Viilaillaan paikkoja kuntoon vähitellen, yksi asia kerrallaan.

Sunnuntaina, kauniissa säässä viimeisteltiin pääoven sisäänkäynti. Appiukko oli aiemmin viikolla saanut etuterassin valmiiksi, joten sunnuntaina laitettiin kivetystä.

Kukat vielä puuttuvat. Puiset sangot ovat jo hankittuna, mutta kukat ja viherkasvit ei.

Voilà! The Entrance.

Huomatkaa ylemmän askelman viistot kulmat. Yksityiskohta kerrassaan.
 
Puuta, mukulakiveä ja liuskekiveä. Freesin ja huolitellun näköistä.

Seinän vierustan kivetystä jatkettiin koko toisenkin ulkoseinän verran sähkökaapille saakka.
Tarkistuskansi osui ikävästi juuri kulmaan, mutta se ei menoamme haitannut. 

11 kommenttia:

 1. Näyttää oikein kivalta, ihan ilman kukkiakin! Liuskekiveä on tulossa myös meidän pihaamme ja terassille, se on niin ajattoman tyylikästä.

  Mistä hankitte talonumerokilvet? Kaunis fontti.

  VastaaPoista
 2. Numerokyltit ovat eestiläistä käsityötä Tallinnasta. Ostimme ne jo reilusti yli vuosi sitten, kun hankkeeseen ryhdyimme ja tontin lohkomisen yhteydessä saimme tietää talomme numeron.

  VastaaPoista
 3. Hienolta näyttää! Olisko mahdollista saada tarkempia tietoja pääsisäänkäynnin vieressä seinässä olevista valaisimista ja jos vielä joku pimeällä otettu kuva :-) kiitos!

  VastaaPoista
 4. Ulkovalaisimet ovat ostettu Bauhausista ja ne ovat Glostrup-nimisiä (malli nro 7412129).

  Jep, postaan pimeässä otettuja kuvia pian!

  Lisää ulkovalaisinasiaa täältä: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2011/03/ulkovalaisimet-hankittu.html

  VastaaPoista
 5. Ja lisää kysymyksiä, laitoitteko kangasta tms. kivien alle sokkelin viereen? Vai kuinka estätte rikkaruohojen kasvun pitkällä juoksulla noiden kivien välistä? Mistä kivet muuten on hankittu?

  VastaaPoista
 6. Sokkelin viereen emme laittaneet kangasta, koska kivien alla on soraa ja sepeliä parin metrin syvyydelle saakka. Kiviä ei myöskään mitenkään liitetty toisiinsa esim. sementillä - puinen kehys pitää kivet paikallaan.

  Sen sijasta laioitmme kangasta naapurin ja meidän tontin väliselle alueelle, jossa multavaa maata: http://projekteistaisoin.blogspot.com/2011/09/kuvia-pihakivetyksesta.html

  Kivet tilattiin kuljetuksella Kivikopla-nimisestä liikkeestä Espoosta. Isoja kivisäkkejä tuotiin kuorma-autolla yhteensö 11 kpl. Samasta firmasta hankimme myös muurikivet.

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näytti! Itseäni vaan mietityttää puinen terassi kyseisessä paikassa pakkasaamujen liukkautensa vuoksi. Meillä ennen kivetyksen valmistumista jouduttiin kulkemaan muutaman metrin matkan puista terassia pitkin ja tasapainossa oli pitelemistä... ;)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: Olet oikeassa. Tuo onkin semmoinen asia, johon emme entisinä kerrostaloasujina osanneet varautua...

  Kaksi pakkasaamua meillä on jo ollut ja aika liukkaalta puutaso tuntui. Etuoven eteen tulee vielä muovinen kuramatto, joten siinä ei tarvitse liukastella, mutta kävely ulko-ovelta autokatokselle onkin sitten oltava varovaista.

  Eiköhän me kuitenkin pärjätä.

  VastaaPoista
 9. Mut hei, liukastelun voi ottaa hauskana hallittuna reisitreeninä kun sen tietää ;)

  Olen muuten seuraillut blogiasi ja kotinne näyttää todella kauniilta. Me muutimme myös keväällä uuteen taloomme, joten helppo samaistua juttuihin. Onnea siis uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 10. Joo, heh, reisitreeniä... :D

  Kiva, että olet jaksanut seurata projektiamme ja onnea myös teidän uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 11. Myös liuskekivi on todella liukas...kaunista kyllä, mutta likkauden vuoksi sitä ei meille tullut pääsisäänkäynnin tienoille.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!