perjantai 2. syyskuuta 2011

Terävät takumit

Vaarallisen terävät veitset nämä Fiskarsin uudet Takumi-veitset. Mutta erittäin hyvät sellaiset. Voisin jopa sanoa, että ovat kotikokin unelmaveitset.

Takumi on japania ja tarkoittaa ideaa, muotoilua ja käsityötaitoa. Veitset ovat ruostumatonta terästä ja niiden kovuus on HRC 55. Terävyyden ja kestävyyden lisäksi minulle oli tärkeää, että veitset ovat pestävissä astianpesukoneessa ja että ne tuntuvat hyvältä kädessä. Veitsisarjan on suunnitellut Tobias Wandrup yhdistäen japanilaista ja eurooppalaista veitsiosaamista.


Sain edullisesti kyseisiä veitsiä ja ostinkin niitä sitten kolme kappaletta: juures-, Deba- ja Usuba-veitsen. Kaksi viimeistä ovat aasialaisia juuresveitsi, yksi pienempi ja toinen isompi.


Kuvassa näkyy myös meidän illallinen. Nami, nami ja nyt grillailemaan!

3 kommenttia:

  1. Mä olen niin onneton veitsien käyttäjä (sairaalassakin käyty), että meidän veitsien on pakko olla melko tylsiä! :/ Ja ehkä tästä syystä suosin hyviä sahanteräveitsiä, koska niillä ei viillä itseä niin helposti, mutta ne leikkaavat kuitenkin hyvin! ;D Mutta ehkä mun pitäisi tässä iässä jo opetella varovaiseksi.. :D

    Kiitos muuten lasitarjouksesta! :) Pitää tuumia miekkosen kanssa, miten tehdään. Toisaalta olis järkevää valita edullisempi vaihtoehto, toisaalta haluaisin kuitenkin sen täydellisen lasin, joka on just eikä melkein (nimittäin myös meidän pöydän leveys on kapeampi). Äh, oon huono päättämään asioita. Harmi, ettei sitä karkaistua lasia voi pienentää! :/

    VastaaPoista
  2. Sahanteräveitset ne vasta vaarallisia ovatkin jos niillä itseään viiltää.

    VastaaPoista
  3. Veitsi kun veitsi on vaarallinen... Todistin tämän pian sen jälkeen, kun postauksen kirjoitin ja nyt vasemman käden etusormea koristaa laastari. Ja mielestäni olen suhteellisen näppärä veitsenjäyttäjä, mutta kai sitä oikeatkin kokit viiltelevät sormiansa vähän väliin...

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!