tiistai 2. elokuuta 2011

Terassi on valmis - let the party begin!

Mies ja appiukko puurastelivat koko viime viikon kaksitoistatuntisia työpäivä terassin parissa. Mutta nyt se on valmis. Ja se on kyllä mielestäni niin hieno!

Näkymä puiston suunnasta.
Näkymä saunaovelta.
Näkymä talon kulmalta.
Koska kivitalomme ulkomuoto on kulmikas ja muotokieli muiltakin osin "kova", halusin, että terassilla olisi pyöreät muodot. Hieman haastetta se toki toi sivustan peitelevylle, joka piti sada tavutettua pyöreän muodon mukaisesti:


Näin se ratkaistiin; lankun sisäpintaan tehtiin viiltoja sahalla ja - voilá - puutavara taipuu!
Sahausjäljet voi peittää liimaan sekoitetulla sahapurulla.
Terassilta menee myös 110 cm leveä kulku terassiovelle. Kävely onnistuu siis vaivattomasti myös paljain jaloin tai sukkasilteen.


Kulkuyhteys keittiö-/ruokailutilassa olevalle terassiovelle.
Appiukko rakensi ovien kohdalle hienot rappuset.

11 kommenttia:

 1. Onpa hieno!

  Tuosta ylimmästä kuvasta tuli mieleen että onko parveke-asiassa tapahtunut mitään edistystä?

  VastaaPoista
 2. Moikka Harri!

  Parveke/autokatos-asia on vielä auki. Tai siis päätös on tullut ja sen johdosta joudumme tekemään poikkeuslupahakemus, jota emme vain ole saaneet aikaiseksi. Poikkari koskee vanhalla luvalla käytännössä jo rakennettuna autokatos/parveketta. Kiista koskaa siis enää autokatosta ja sen yläpuolella olevaa parveketta. Puolet parvekkeesta (saunan yläpuolella oleva katto) saamme käyttöön heti, kun urakoitsija on saanut tehtyä lopullisen valun tuolle osalle.

  Että semmoista...

  VastaaPoista
 3. En voi muuta kuin yhtyä edellisiin - hieno!

  Näen jo mielessäni elokuun pimenevät illat, kynttilälyhtyjä, viinilaseja...

  VastaaPoista
 4. Hieno terassi!
  Voi kumpa jo olis samassa tilanteessa...
  Tsemppiä ja jaksamista rakennus projektiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset hyväksyvistä kommenteista! Meidänkin mielestä siitä tuli tosi hieno pyöreine muotoineen - mekin odotamme niitä elokuisia kynttilävalon sävyttämiä iltoja :)

  VastaaPoista
 6. Vau mikä muoto ja hieno tekniikka tuossa reunassa. Kiitos muutenkin kiinnostavasta ja avoimesti kaikkia rakentamisen puolia käsittelevästä blogista. Vaikka oma "raksa vai remontti" -pohdiskelu alkaa kallistua jälkimmäiseen vaihtoehtoon, on aina kiva seurata muita työmaita.

  VastaaPoista
 7. Kiitos palautteesta Liisaeliina! Olenkin yrittänyt pitää blogiani mahdollisimman totuudenmukaisena, kaunistelematta ja liiottelematta :)

  VastaaPoista
 8. Todella hieno lopputulos! :) Pitääpä muistaa tällainen pyöreähkö vaihtoehto, kun meillä aletaan terassin tekoon ensi(?) kesänä - tai seuraavana, tai sitä seuraavana.. Voisi tuoda kivaa vaihtelua suorakulmaisen talon kylessä. :) Kokoakin teidän terassilla on - sinne mahtuu vaikka mitä!

  VastaaPoista
 9. Joo, täytyy myös omalta osaltani kiittää blogistia vaivannäöstä. Olemme itse rakentamassa Forte taloa pk-seudulle ja tämän tyyppisistä blogeista on ollut paljon apua eri työvaiheiden suunnittelussa ja sisustukseenkin olemme saaneet muutaman uuden idean. Kertarakentajan ongelma on että pitäisi johtaa projektia sellaisella alalla josta itsellä ei ole mitään kokemusta. Pelkästään se, että voi jonkun blogista tarkastella mitä mihinkin työvaiheeseen on kuulunut on ollut omaa työtä helpottavaa.

  VastaaPoista
 10. Eipä kestä :)

  Itsellemmekin muut blogit ovat olleet kullan arvoisia tietolähteitä. Mm. useampi materiaalivalinta on matkalla vaihtunut sekä muiden blogikirjoituksien kautta että oman blogin aktiivisten lukijoiden kommenttien innostamana.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!