torstai 21. heinäkuuta 2011

Terassin rakentamista ensi viikolla

Ensi maanantaina työt kutsuvat ja paluu arkeen odottaa. Mies on vielä ensi viikon lomalla ja suunnitteilla onkin terassin rakentaminen ensi viikon aikana appiukon avustamana.

Terassiin tarvittavat puutavara ja muut rakennustarvikkeet hankimme Byggmaxista ja ne odottavat jo tontilla.

Sieltä ne tulevat, meidän terassitarvikkeet...
Mielenkiintoista on muuten se, miten hinnat vaihtelevat ja kuinka suuret hintaerot ovat eri rakennustarvikekauppojen välillä. Uskallan väittää, että säästimme jopa tuhat euroa, kun päädyimme ostamaan tavarat Byggmaxista.

Koska Byggmax avaa ensimmäisen liikkeensä pk-seudulla Vantaalla vasta huomenna perjantaina ja olimme hankintoja tekemässä jo kolmisen viikkoa sitten, tilasimme tavarat Porvoon Byggmaxista. Koko setistä maksoimme noin 3 000 euroa, josta 150 euroa oli kotiinkuljetusmaksua. Tavaramäärä riittää paitsi isohkon terassin rakentamiseen myös parvekkeen lattian ja kaiteiden sekä etuoven rappujen ja laudoitettujen kulkuväylien rakentamiseen.

Ostamamme puutavara on tavallista kyllästettyä puuta, ei ruskeaa eikä uritettua. Koska terassin pinta-ala on aika suuri, päädyimme hankkimaan 120 mm leveää lankkua tavallisen 95 mm leveän sijasta. Muuta tarviketta oli mm. kuivabetonia, pilariharkkoja, pilarikenkiä ja naulakulmia sekä iso määrä ruuveja.

Ostospaikan valinnassa meillä oli tukena tuore hintaselvitys rautakauppojen terassitarvikkeiden hinnoista. Postaan siitä erikseen loppuviikosta.

1 kommentti:

  1. Juu näkyykin olleen sinun tutkimus lehdissä. Hyvin pystyt yhdistämään työhön rakennusprojektisi =)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!