maanantai 18. heinäkuuta 2011

Ikkunoiden pesua

Talomme arkkitehtisuunnitelmia laatiessamme tuli kyllä pikaisesti mieleen kysymys siitä, miten ihmeessä aiomme pestä yläikkunat. Osaan yläikkunoista ei pääse käsiksi ilman telineitä ja tuplajatkovartaa, ja haastavaa niiden pesu kyllä on.

Ensimmäinen kerta oli edessä sunnuntaina, jolloin meillä oli pientä helpotusta rappaustelineista, jotka olivat vielä paikoillaan talon ympärillä. Pikkusisko toimi pesijänä pientä taskurahaa vastaan.

Kuin apina puussa.
Työergonomia ei kyllä ihan ole paikallaan, mutta parempi telineeltä kuin alhaalta maapinnalta.
Yksi pesee, toinen katsoo. Ja kolmas valokuvaa. Epäreiluako?
Jälki oli kerrassaan upea. Tuntuu siltä, että ikkunoista nyt todellakin näkee läpi ja erityisesti parissa kohdassa jouduin katsomaan parikin kertaa, onko siinä ikkunaa enää lainkaan.

Valoa tulvii taloon eikä sähkölamppuja tarvitse käyttää juuri ollenkaan. Ihanaa, kun on kesä!

Enkä vaihtaisi vaikeasti pestäviä yläikkunoitakaan pois. Never.

1 kommentti:

  1. Meillä sama "ongelma" - kädet hikoavat jo pelkästä ajatuksesta, nimittäin kärsin korkean paikan kammosta. Onneksi on Harri, joka on aina hoitanut meillä ikkunoiden pesun (koska on siinä 10 x parempi kuin allekirjoittanut "raidoittaja").

    Ostimme pari vuotta sitten Stockan HP:ltä sellaisen pesimen, jossa on teleskooppivarsi ja Harri ylettää sillä olkkarin ikkunoiden yläreunaan (noin 4,5 m korkeudelle) kun seisoo keittiörapulla. Pitäisi siis kait lisätä, että onneksi on Harri, joka on myös huomattavasti pidempi kuin allekirjoittanut (pätkä).

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!