perjantai 8. heinäkuuta 2011

Lampun tuunaus

Vanhassa asunnossamme oli ruskea kattokruunu, joka on joskus aikoinaan hankittu Kodin Ykkösestä. Suunnitelmissani oli maalata se valkoiseksi, jotta se sopisi paremmin uuden talon sävyihin. Valkoisena kattokruunu löytään paikkansa yläkerran toisesta pikkumakkarista.

Tässä lähtökohta:

Ruskeaan kattikruunuun oli jo asennettu valkoinen sähköpiuha.
Aloitin puhdistamalla vanhat pölyt ja rasvat huolellisesti pois kidesoodaliuoksella. Tämän jälkeen huuhdoin liuoksen pois kostealla rätillä.

Kuivumisen jälkeen ripustin valaisimen roikkumaan kattopalkista sähköpiuhan varaan ja aloitin maalaamisen valkoisella mattapintaisella aerosolimaalilla. Helpostihan se meni vaikka aerosolipurkin nappi oli sen verran jäykkä, että kättä jomotti jälkeenpäin.

Tasaisen värin saamiseksi, purkin kyljessä kehotettiin suihkuttamaan maalia noin 20 senttimetrin etäisyydeltä ja viedä suihke maalattavan pinnan yli useaan otteeseen kunnes väri on peittänyt pinnan kokonaan. Kattokruunun muodon vuoksi väriä meni aika paljon hukkaan ja jouduin avaamaan toisen spraypullon viimeistelyä varten.

Tässä maalausvaiheen lopputulos:


Vanhat lamput jätin paikoilleen maalauksen ajaksi, ettei maalia tulisi lampunkantaan.
Nyt, kun lamppu on maalattu ja piuhakin vaihdettu, sen voisi melkein jo asentaa paikoilleen. Ainoastaan kettinki puuttuu, ettei valaisin riippuisi sähköpiuhan varassa. Jos en rautakaupasta saa oiken väristä valkoista kettinkiä, joudun vielä maalaamaan kettinginkin. Eli hieman joudun vielä odottamaan ennen kuin näen lopputuloksen "livenä".

Huomenna ajattelin julkaista kuvasarjan kolmen ensimmäisen rappauspäivän tuloksista!

1 kommentti:

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!