tiistai 17. toukokuuta 2011

Portaan turvallisuushuolia

Portaat toimitetaan ja asennetaan perjantaina. Sen puolen kaikki on erittäin ok!

Pieni haaste on kuitenkin se, että porras kulkee alakerran suippoikkunoiden edestä. Koska smyygit ovat peräti 30 cm syvät, yhden ikkunan osalta aukko on vaarallinen, lapsen mentävä aukko.

Tämä kuva hahmottaa tilannetta paremmin:

Klikkaa kuvaa nähdäksesi kuva suurempana!
Eli kysymys kuuluukin mitä tuolle aukolle pitäisi tehdä? Laitammeko siihen...

a) käsijohteen pinnoineen
b) käsijohteen laseineen
c) hyllyn tai vastaavan putoamisesteen reisulankun ja ikkunan väliin

Vaihtoehto A ei tunnu hyvältä, koska pinnoja meille ei käsijohteeseen tule muuallekaan. Vaihtoehto B on samantyylinen kuin käsijohde muualla eli lasinen. Käsijohdetta ei kuitenkaan tuohon oltu lainkaan ajateltu, enkä ole yhtään varma sen ulkonäöstä puhumattakaan lasikaiteen hinnasta jälkitoimituksena.

Houkuttelevin vaihtoehto tällä hetkellä on vaihtoehto C. Eli kiinnittäisimme reisilankkuun pienen hyllyn tai pari hyllyä eri tasolle, siten että hyllyt olisivat vaakatasossa ja niiden päälle voisi laittaa vaikkapa pienen ruukkukukan tai muita koristeita. Ikkunan ja hyllyn väliin on jätettävä sen verran rakoa, että sälekaihdin pääsee liikkumaan vapaasti.

Miten sinä ratkaisisit tämän "turvallisuusasian"?

2 kommenttia:

  1. Meillä väännettiin vähän kättä rappusista rakennusvalvonnan kanssa, joten suosittelisin keskustelemaan heidän kanssaan siitä minkälaisen ratkaisun hyväksyvät...

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!