keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Edistystä ja pakitusta

Mistä aloittaisin tällä kertaa... Hyvät uutiset ensin:

Yläkerrassa parketit on lattiassa kaikissa makuuhuoneissa. Koska seinät ovat vielä maalaamatta, parketit ovat suojattu kunnolla. Ainoa, mitä parketeista näkyy, on ruskea voimapaperi.


Esimakua Khärsin pähkinäparketista - juuri tuommoista halusimme!
Talon ulkopuolella on möyhitty maata koko tiistaipäivän. Lopputulos on hieno. Appivanhempien ja meidän talon välimaasto on jo oikeastaan tehty. Puistonpuoleisella pihalla viemäriputki on asennettu ja tällä hetkellä odotellaan täyttölupaa sen jälkeen, että KVV-vastaava ja mahdollisesti kaupungin tarkastaja on käynyt tarkistamassa kaivannon.

Tuossa soran seassa näkyy harmaa viemäriputki. Vihreään tötteröön johdetaan sadevedet. Tötteröstä vedet johdetaan putkea pitkin samassa viemärikaivannossa avo-ojaan.

Puolilta päivin Ikean keittiötarvikkeet tuotiin tontille. Ilmeisesti kaikki meni hyvin - en ainakaan saanut paniikkisoittoa työmaalta, että jokin asia olisi vinossa...

Ikävämmät uutiset ovat seuraavat:
  • Ensimmäisenä aamulla soitti Domuksen myyjä, joka oli kovin pahoillaan siitä, ettei tilaamaamme 45 cm leveää Bancoclaron-pesuallasta ole saatavissa sovitussa aikataulussa. Myyjä kertoi, että allas olisi lähetettävissä Saksata kesäkuun toisella viikolla, mutta silloin toivomme jo asuvamme talossa eli se on liian myöhään. Päädyimme siis vaihtamaan 45 cm leveän altaan saman malliseen 50 cm leveään altaaseen. 50 cm on standardikoko ja sitä löytyy Suomesta päivän varoitusajalla.
  • Seuraavaksi soitti liukuovikaapistojen asentaja. Hän kertoi olleensa kipeenä, jonka johdosta joutui järjestämään uudelleen jo sovittuja asennuksia. Liukuovikaapiston osat tuodaan tontille torstaina ja tarkoituksena oli asentaa ainakin eteisen kaapisto per heti, etteivät tavarat ole kulkutiellä. Nyt ei näin siis tapahdu, mutta saimme pääurakoitsijan kanssa junailtua paikan, jonne liukuovet voidaan laittaa asennusta odottamaan. Asennus tapahunee siis näillä näkymin vasta ensi viikon tiistaina (eteinen) ja keskiviikkona (päämakuuhuone).
  • Päivän kolmas ikävä juttu oli se, että keittiön lattialaatat jouduttiin irrottamaan ja laittamaan pikavauhtia uudelleen ennen keittiön asennusta torstaina aamulla. Keittiön parketin laiton jälkeen ilmeni nimittäin, että laattalattian pinta oli peräti sentin alempana kuin parketinlattian pinta. Eihän se nyt passaa lainkaan, että saimakohdassa on tuommoinen heitto - siitä huolimatta, että peitetään listalla...
Keittiölattian laatoitus jouduttiin tekemään uudestaan, jotta parketti ja lattialaatta olisivat samalla tasolla.

1 kommentti:

  1. Parketit on suojattu liian reunaan, jolloin listojen laitossa ne on poistettava.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!