keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Valaisinasiaa: Takaisin lähtöviivalle

Luulin löytäneeni Juuri Sen Kattovalaisimen, joka tulisi olohuoneeseemme. Se olisi ollut Habitatin Lille-kattokruunu. Freesillä tavalla erilainen. Sopivan taiteellinen minun makuuni. Ja mieskin oli jo hyäksynyt valinnan.

Kyseistä valaisinta saa Suomesta vain tilaustuotteena Stockmannilta, joten viikonloppuna ollessamme Lontoossa kävimme paikallisessa Habitat-liikkeessä katsomassa valaisinta livenä. Se näytti juuri siltä, kuin olin odottanutkin - todellisuudessa ehkä jopa kuvaa paremmalta.

Huono juttu oli kuitenkin se, että tekniikka pelasi valaisimen pelistä pois. Valaisimen johdon pituus on vain 1,2 metriä eikä johtoa tarkastelumme pohjalta ilmeisesti pysty pidentämään. Kruunussa olevat valot ovat halogenejä ja valaisimen kattoon kiinnitettävässä osassa on isohko muunnin. Ilmeisesti johdon pituus muuntimen ja lampun välillä ei voi olla kahta metriä pidempi...??

Kyseinen tila, johon valaisin tulisi, on tuo ainoa todella korkea kohta talossamme, ja johdolla pitäisi olla pituutta ainakin 3,5-4 metriä.

Itku meinasi päästä, kun mönkään meni. Olemme siis jälleen tasan samalla lähtöviivalla kuin neljä kuukautta sitten.

2 kommenttia:

  1. Juuh.. valaisinten valinta on yksi vaikeimmista asioista rakennusprojektissa. Meillä on ulkovaloja säädetty varmaan vuosi...

    VastaaPoista
  2. Oijoi, oikein on valaisin kivannäköinen kruunuksi myös minun makuuni. Haastetta tosiaan on niissä erityisen korkeissa ja vinoissa sisäkatoissa.

    Meidän piilopirtissä alkaa olla yleisvalaistus hyvällä mallilla, mutta kattovalaisimet edelleen täysin hakusessa. Eilen käytiin Havurinteellä katsomassa millaiset ledit tulee etu- ja takaterassien pylväitä valaisemaan. Hyvältä näyttivät.

    Pihavalot sitten ovatkin asia ja erikseen.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!