lauantai 5. helmikuuta 2011

Vesisade sisällä

Käytiin lauantaina päivällä vilkaisemassa tulevaa taloamme, jossa meitä odotti ikävä yllätys: Saunan katosta tihkui sisälle vettä. Paljon vettä.

Osa parvekkeestamme on saunan yläpuolella olevaa kattoa ja juuri siltä osalta puuttuu vielä vesikatto. Siihen on tarkoitus tehdä ns. käänteinen katto, mutta sitä siis ei vielä ole.

Parveke on pyritty suojaamaan pressulla, mutta sään lauhtuessa parvekkeelle satanut lumi sulaa ja sulanut lumi valuu vetenä väkisinkin kattorakenteen läpi. Yhdistettynä siihen, että saunatilaan puhalletaan 9 000 W:n edestä lämpöä, lumi sulaa ennätystahtia ja myös vettä valuu rakenteista läpi ennätystahtiin. Käydessämme tontilla sisätiloissa oli jopa 23 astetta lämmintä.

Soitimme asiasta rakennusurakoitsijalle, joka lupasi käydä tarkistamassa tilanteen.

Mies teki ansiokkaasti lumityöt parvekkeella.
Tonttivierailun päätteeksi pyyhin ikkunoihin kertyneen kosteuden (sitä oli muuten taas todella paljon!) ja mies teki ansiokkaasti lumityöt parvekkeella saunan yläpuolella olevalta osuudelta. Onhan tuo lumi ja jää pakko sulattaa pois, jotta saamme rakenteen kuivattua kunnolla.

Lunta oli valehtelematta kertynyt PALJON...
Pikavierailusta tulikin vähän pidempi hikivierailu. Olimme suoraan tonttivierailulta menossa kylään, mutta jouduimmekin palaamaan kotiin suihkua ja vaatteiden vaihtoa varten. Lunta oli kertynyt parvekkeelle talven aikana jopa metrin verran ja sään lauhtuessa lumikasa oli todella painava ja työläs lapioda pois. Hiki virtasi mukavasti, kun mies lapioi painavaa lunta parvekkeelta ja minä riuhdoin sisätiloissa hellelukemissa ikkunoita ja ikkunapuitteita pyyhkiessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!