perjantai 18. helmikuuta 2011

Valaisinajatuksia

Myös valaisimet rupeavat löytämään paikkansa. Juuri nyt askarruttaa eniten alakerrassa olevan porrasaulan valaistus.

Alun perin portaan kohdalle oli tarkoitus tulla alaslasku, jotta saisimme spotit asennettua näppärästi. Nyt tuo alaslasku tuntuu kuitenkin turhalta, kun sen aino syy olla siinä on spottien takia. Alaslaskun korkeus on myös ulkonäöllinen ongelma, koska se on eri korkuinen eri kohdissa taloa. Jos alaslasku tehtäisiin matalimman kohdan mukaan, ideamme korkeasta huonekorkeudesta hajoaa.

Olen siis pohtimassa alaslaskun rakentamatta jättämistä porrasaulan kohdalla ensimmäisessä kerroksessa. Myös valaisimet vaihtuisivat silloin pinta-asennettavaksi malliksi. Jostakin syystä minua kiehtoo kovasti Massiven funkkis-tyyliset Nero-spotit.

Massive Nero tuplaspotti mustana. Hinta: 56,50 €.
Samainen valaisin löytyy myös valkoisena. Yllä olevan kuvan tuplaspotin lisäksi valaisin on saatavissa singlenä ja triplana. Luulen, että meille, juuri tuohon kaavailemaani tilaan, sopisi parhaiten valkoiset tuplavalaisimet. Kaksi kappaletta riittänee hyvin.

Massive Nero Single spot valkoisena. Hinta: 31,50 €.
Massive Nero Triple spot valkoisena. Hinta: 77,50 €.

7 kommenttia:

 1. Minusta nuo valaisimet ovat hienot.Aaltomaiset.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Olen niiin samaa mieltä kanssasi. Aaltomainen ulkoasu on samalla ratro ja moderni - kuten blogisikin nimi :)

  VastaaPoista
 3. Moi. Meillä on olohuoneen kattoon, siihen takkaseinän kohdalle, upotettu kattoon LED-spotit. Tilaa kattopanelin ja ontelolaatan välissä on n. 5 cm, eli runkopuun verran. Oversolilta löytyi tuohon pieni MR11 kantainen LED-spottirunko. Toimii hyvin, kun LED spotit eivät tarvitse samanlaista jäähdyttelytilaa kuin halogeenit. Blogini Vinkkejä/LED-valaistus osiosta löytyy kuvakin. Ihan vain vaihtoehtona jos niitä upottettuja spotteja mieluumin haluatte :)

  VastaaPoista
 4. Moi Jonna, hienoa että on projektia ja hienon näköisiä valaisimia!!! Projektia on myös täälläpäin. Ollan remppaamassa asuntoa ja metsästämässä modernia kattohalogeenia (kts linkki http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/6365473 kolmannessa kivassa kuvassa näkyy parhaiten). Satutko tietämään mistä just tota sais? Massivella ja muilla löytyy jotain vähän samantyyppistä mutta ei yhtä pintasyvää.. Onne uuteen kivitaloon ja tsemppiä urakan kansa!! -Robban

  VastaaPoista
 5. Tapani: Kiitos vinkeistä jälleen. Pohdin toki tätäkin vaihtoehtoa, mutta siinä on mielestäni kaksi miinusta. 1) Ilman alaslaskua saamme slammatun kivipinnan kattopanelin sijasta, mikä on mielestäni paremman näköinen. 2) Suosisin, että kaikki spotit ovat tismalleen samanlaiset. Mottoni on "jos et saa samanlaista, valitse selkeästi erilainen", ja hyvä puoli mainitsemissani Massiven Neroissa on, että ne ovat hyvin erilaiset kuin mitkään muut kattovalaisimet talossa. Uskoisin myös, että valon väri on halogeeneissä ja ledeissä erilainen, mikä saattaisi häiritä tarkkaa silmää...

  Robban: Kiva, että jätit viestin blogiini. Kiitokset myös kunnioittavasta kysymyksestäsi. Vaikka paljon olen oman projektimme puitteissa selaillut ja tutkaillut valaisimia, en ihan suoralta kädeltä kysymykseesi pysty vastaamaan. Olen kyllä nähnyt ko. valaisinta ja lupaan kirjoittaa vastauksen tähän palstalle, kun muistan missä olen sen nähnyt. Palaan siis asiaan!

  VastaaPoista
 6. Hei Jonna,

  Löysin blogisi joskus marras-joulukuussa ja olen seurannut siitä saakka (kahlasin sen läpi alusta alkaen). Meillä on kivitaloprojekti alkamassa kevällä, ja Jämerän muuttovalmis toimitus oli ajatuksissa, mutta eivät enää marraskuussa sitä myyneet. Nykyään Jämerältä saa enää vesikattoon saakka pystytettynä, ja loput urakoitsijat on etsittävä itse.

  Oma talo on vasta suunnitteluausteella mutta värimaailma on selvä; musta, valkoinen ja harmaa. Juuri noita samoja Massiven Nero spotteja olin tutkaillut, meillä niitä tulee varmaankin eteisaulaan ja mustina. Alakerran huonekorkeus meillä on 3100 joten ajattelin että mustat valaisimet eivät "madalla" kattoa.

  Kiitos hyvästä blogista, tätä on mielenkiintoista seurata kun itse ollaan tulossa perässä...

  VastaaPoista
 7. Kiitos mukavasta palautteesta Anonyymi!

  Musta, valkoinen ja harmaa on tyylikäs väriyhdistelmä. Meillä ollaan samalla linjalla, paikoittain höystettynä lämpimällä pähkinäpuuparketilla ja viininpunaisella seinämaalilla.

  Alakerrassa ilman alaslaskua huonekorkeus on 2900mm. Tuohon korkeuteen tulisivat myös Massiven Nerot. Valkoisena minä ne kuitenkin ajattelin, koska ovat niin näkyvällä paikalla ja ympärillä on vain valkoista väriä.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!