perjantai 21. tammikuuta 2011

Saako blogissa kiroilla?

Olen yrittänyt pitää maltillista linjaa blogipostauksissani ja niin aion kyllä nytkin pitää vaikka kovasti tekisi mieli käyttää kiellettyjä sanoja. Saimme nimittäin Helsingin hallinto-oikeudelta postia.

"Helsingin hallinto-oikeus kieltää rakennustöiden jatkamisen autokatoksen ja sen yläpuolelle rakennettavan parvekkeen osalta. Määräys on voimassa  kunnes rakennuslupaa koskeva valitus on hallinto-oikeudessa ratkaistu tai hallinto-oikeus sitä ennen toisin määrää."

Siinäpä oli kiva aloitus viikonlopulle.

No, eipä hätä kuitenkaan ole tämän näköinen, koska voimme kuitenkin jatkaa sisätöillä tästä takapakista huolimatta. Parveke ja autokatos viimeistellään sitten myöhemmin.

8 kommenttia:

  1. Jos ei kerran saa kiroilla, niin olen sanaton :-(

    VastaaPoista
  2. Nyt on pakko jo minunkin kommentoida projektianne pitkään seuranneena kanssarakentajana. Tosin sanoja on tosiaan vaikea löytää, koittakaa mitää mieli korkealla huonoista uutisista huolimatta.

    VastaaPoista
  3. Edellisten tavoin ollaan ihan sanattomana, mutta silti halutaan kovasti toivottaa tsemppiä tämän takapakin kanssa ja kovasti pidetään täällä peukkuja, että asiat sujuisivat hyvin ja autotalli-parveke -kompleksi saataisiin tehtyä!

    Sitten sellainen ajatus, että naapurithan taisivat perustella valitustaan osittain sillä, että parvekkeelta on näköyhteys heidän pihalle. Heräsi vain sellainen ajatus, että voisiko parvekkeelle ajatella rakentavan jonkunlaista seinää tai laudoitusta tai näiden yhdistelmää suojaksi naapurien suuntaan? Itse ainakin kokisin, että se voisi rauhoittaa omaltakin kannalta parvekkeen käyttöä! Teidän arkkitehti osaisi varmasti suunnitella kauniin seinämän, joka sopisi muuhun rakennukseen hyvin. Kaikenlisäksi siihen voisi laittaa valoja ja kasveja ja saada parvekkeelle sitä kautta omanlaista tunnelmaa. Itse ainakin ihastuin Norm Architecture sivulla esiteltyyn tunnelmalliseen parvekkeeseen: http://www.normcph.com/index.php -> show menu -> COPENHAGEN PENTHOUSE I

    Tämä vain ajatuksena, toki ilmansuunnatkin vaikuttavat tähän!

    VastaaPoista
  4. Sainpas sen kuulostamaan vähän hölmöltä... Ajatus oli kuitenkin vain hyvä ja lähinnä siis naapurisovun kannalta katsottuna! Toivottavasti asia selviää teidän kannalta parhaiten!!

    Täytyy kyllä sanoa, että laduista me ollaan vähän kateellisia :) Mikä olisikaan ihanampaa kuin lähteä suoraan hiihtämään omalta takapihalta, voin vain kuvitella!

    VastaaPoista
  5. Kiitokset tsempeistä. Niitä tarvitaan...

    Ja kiitokset erityisesti Niinalle hyvästä linkkivinkistä. Jotain tuon tyylistä olemme ajatelleet tai sitten ihan vaan köynnöskasveista kasvatettu seinämä. Kuva on hyvä apu mahdollisen aidan suunnittelun tueksi.

    Ehdotimme näkösuojan rakentamista naapureille jo viime kesänä, kun meillä vielä oli jonkinlainen keskusteluyhteys. Meillä ei todellakaan ole ollut aikomuksena vihastuttaa ketään tai olla ikäviä ketään kohtaan. Päinvastoin olemme yrittäneet sopeuttaa suunnitelmiamme naapureiden näkemyksien mukaan. Mm. talon sijaintia tontilla ja kakkosautopaikkaa siirrettiin heidän kommentin pohjalta. Ihan kaikkeen on kuitenkin mahdoton taipua ja mielestämme myös kohtuutonta vaatia, että tavuttaisi.

    Nyt ei kuitenkaan auta muu kuin odottaa mitä hallinto-oikeus päättää asiassa.

    VastaaPoista
  6. Täh?! Miten tuo on mahdollista edes?!
    Meillä piti piirustukset "hyväksyttää" naapureilla jo ennen kuin rakennuslupaa haettiin ja jos heillä olisi ollut jotain valittamista, olisi se pitänyt silloin tehdä.. Eli naapurien hyväksyvät allekirjoitukset tarvittiin liitteeksi rakennuslupahakemukseen..
    En tiedä saisiko täällä valittaa vielä jälkikäteenkin, mutta ainakin itse kuvittelen, että tuo allekirjoitus veisi sen mahdollisuuden..
    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  7. Hei Junglehouse mom!

    Ainakin Vantaalla asia toimii niin, että naapureilta pyydetään kuittaus siitä, että he ovat NÄHNEET suunnitelmat. Se, että he allekirjoittavat paperin ei missään nimessä poista heiltä oikeutta valittaa myöhemmin.

    Viranomaisten julkistettua rakennuslupapäätöksen, päätöksestä voi valittaa 30 päivän kuluessa. Rakennuslupa on lainvoimainen vasta 30 päivän jälkeen, mikäli valituksia ei ole tullut.

    Meidän tapauksessa naapureilla oli huomautettavaa jo tuossa ensimmäisessä vaiheessa. Nämä huomautukset otettiin huomioon siinä rakennuslupahakemuksessa, joka viimekädessä kaupungille jätettiin. Vantaan kaupunki myönsi meille rakennusluvan näillä muuutetuilla suunnitelmilla, jonka jälkeen naapuri valitti päätöksestä.

    Eli teknisesti valitus ei kohdistu meihin vaan kaupungin virkamieheen, joka teki lupapäätöksen. Tosiasia on kuitenkin se, että maksajina olemme me rakennuttajat. Olipa sitten maksu laskettu rahassa tai yleisenä jaksamisena.

    VastaaPoista
  8. 8-o Siis ihan uskomatonta! Tsemppiä ja pitkää pinnaa! Ittellä olisi mennyt hihat jo aikoja sitten...

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!