perjantai 21. tammikuuta 2011

Ja ikkunatkin ovat vihdoin asennettu!

Domuksen ikkuna-asennusporukka ilmestyi yllättäen tontille ja asensi viimeiset puuttuvat ikkunat. Kahden isoimman ikkunan ja korkean tilan yläikkunoiden asentamiseksi tarvittiin nosturia ja sitä oltiin odotettu kuin kuuta nousevaa. Samalla asennettiin myös viimeinen puuttuva ikkuna portaikon neljästä ikkunasta.

Tässä tulos:

Vasemmalla ruokailutilan iso ikkuna ja oikealla olohuoneen iso ikkuna.
Myös olohuoneen korkean tilan yläikkunat ovat nyt asennettu.
Ikkunapellitkin ovat paikoillaan.
Isot ikkunat seisoivat tontillamme kuukauden päivät ja ehtivät sään lauhtuessa kastua jonkun verran. Nyt lämmöt nopeasti päälle ja toivotaan, ettei puinen ikkunakarmi ole ehtinyt imeä paljon kosteutta itseensä. Tilannetta tarkkaillaan haukan silmin ja reklamoidaan tarvittaessa.
Talossamme on nyt enää kolme talon lämmitystä varten muoveilla peitettävää aukkoa. Näistä kolmesta aukosta puuttuu Kaskipuun ulko-ovet. Pesuhuoneen Minoris-ovi on jo työmaalla, mutta kyseisestä oviaukosta on vielä asentamatta yksi palkki, eli sitä ei vielä voitu asentaa. Kokonaan toimittamatta ovat vielä teknisen tilan tuplaovet ja pääovi. Nämä ovet olivat meille jo tulossa, kun ne kolhittiin kuljetuksesta semmoiseen kuntoon, että ne jouduttiin tekemään kokonaan uusiksi Kaskipuun tehtaalla.

Pääovea ei kylläkään joka tapauksessa ole tarkoitus asentaa vielä tässä vaiheessa. Se toimii työmaa-aikaisena kulkuväylänä emmekä halua riskeerata, että oveen tulee kolhuja. Päätimme myös, että pääoven viereen tuleva pitkulainen ikkuna asennetaan myöhemmin samanaikaisesti ulko-oven kanssa. Ikkuna kiikutetaan viikonlopun aikana appivanhempien autotalliin säilytykseen. Ulko-oven kohdalle asennetaan tilapäinen vanerilevystä tehty työmaaovi.

Nyt odotellaan siis enää aukkojen muovittamista ennen kuin saamme lämmittävät puhaltimet päälle talossamme! Jepujee!

2 kommenttia:

  1. Upeat on! Isoista ikkunoista luonto oikein tulvii sisälle. Ja tulevaisuudessa maisemat vain paranee, kun raksajätteistä pääsee eroon ;) Tykkään myös ikkunapeltien väristä :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Niina. Olen ehdottomasti samaa mieltä kanssasi. Haluamme paikan vehreyden osaksi kotiamme - siksi isot ikkunat. Myös ikkunapeltien väri on tarkasti valittu siten, että ne sopivat beige-harmaan rappauksen kanssa.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!