maanantai 3. tammikuuta 2011

Nytkähdys eteenpäin

No niin, nyt ovat lasiovetkin paikallistettu. Ne ovat olleet tehtaalla koko ajan odottamassa. Tietoihin oli vahingossa kirjattu väärä puhelinnumero, eikä kukaan ollut vastannut puhelimeen, ja siksi ovia ei oltu toimitettu. Mikä soppa! Pääasia on kuitenkin, että ovet paikallistettiin.

Saimme myös viestin Kaskipuulta kuljetuksessa vahingoittuneista ovista. Kaksi ovea, pääovi ja teknisen tilan ovet, joudutaan tekemään täysin uudestaan. Yhden oven he saavat korjattua maalamalla. Uudestaan tehtävien ovien toimitus venyy viikolle 4 tai jopa 5.

Pesuhuoneen ulko-oveksi tuleva Minoris-ovi on ainoa ovi, joka saadaan korjattua. Muut ovet menevät kokonaan uusiksi.
Varsinainen edistyksen asken on, että puuttuvat ikkunat asennetaan näillä näkymin huomenna, tiistaina, iltapäivällä. Paikalle tulee jonkunlainen iso nosturi, jolla on niin pitkä käsivarsi, että se ulottuu nostamaan isot ikkunat puistotieltä koko pihan poikki talolle saakka. Kuulosta aika uskomattomalta. En valitettavasti pääse työmenojen takia paikalle seuraamaan spektaakkelia - tästä olisin ehdottomasti halunut valokuvia!

Myös maaurakka on vihdoin alkamassa. Teimme tänään päätöksen siitä, että kaivamme vain pakolliset nyt talviaikaan ja jatketaan lopuilla lumen sulattua. Toisin sanoen tavoitteena on kaivaa railo Viikatetieltä talollemme vedelle, sähkö- ja datakaapelille. Railo täytetään sen verran, ettei vesiputki jäädy talven aikana. Täyttötyö viimeistellään vasta keväällä. Keväälle jää myös kaikki muut kaivuutyöt kuten viemärit ja ajoliuska sekä maapinnan korotus tavoitekorkeuteen.

Pakottava syy kaivutyölle näin talviaikaan on se, että tarvitsemme lämmintä vettä talon sisätöitä kuten muurausta, kaakelointia ja työkalujen pesua varten. Sähköt oltaisiin toki voitu vetää pintaa pitkin tonttikeskukseen mutta appivanhemmilta saataisi vain kylmää vettä. Ja sekin olisi hankalaa, kun vesiletku pitäisi joka päivä töiden jälkeen kelata takaisin autotalliin, ettei letku jäädy.

Näillä näkymin tiistai ja tämä viikko kokonaisuutena ovat meille iso päivä. Ehkä saamme lämmityksen päälle jo ensi viikolla, kun ikkunat ovat asennettu ja loput aukoista peitetty, ja sähkökin tulee vihdoin talolle saakka!

2 kommenttia:

  1. Joko on lämmöt päällä.

    VastaaPoista
  2. Kaksi viikkoa tämän kirjoituksen jälkeen lämpö ei vieläkään ole päällä. Elättelemme toiveita siitä, että saisimme sen päälle viikonloppuun mennessä...

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!