keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Takka-Jaskan kanssa tontilla

Eilinen päivä vierähti työmatkalla Turussa enkä blogin päivitystä kerennyt ajatellakaan.

Turussa pistäydyin paikallisessa sisustusliikkeessä, Sisustuksen Koodi, jonka olin bongannut jo eräänä kesäsuunnuntaina, kun liike oli kiinni. Ihania tavaroita. Etenkin tykästyin Linum-tekstiileihin sekä värikkäisiin taulunomaisiin liitutauluihin. En muista taulujen valmistajan nimeä - yritän kaivaa sen jostakin esille...

Ihanan värikkäitä ja korkealaatuisia Linum-tekstiilejä.
Tänään puolestaan aloitin päivän käymällä tontilla katsastamassa tilanteen. Siellä välipohja on asennettu ja toisen kerroksen seinien asentaminen on alkanut. Näyttipä hienolta. Varsinkin alakerran sisätilat hahmottuvat nyt ihan eri lailla, kun kattokin on päällä.

Yläkerran seinät nuosivat keskiviikkona aurinkoisessa syyssäässä. Huomenna kuulemma sataa räntää...
Mukana tontilla oli myös perhetuttu Jaska, joka on luvannut muurata meille takan. Hän on urallaan tehnyt satoja takkoja ja yrittää nyt vähitellen päästä eläkkeelle. Tosin puhelin kävi miehellä siihen malliin, että tilaukset eivät ihan helposti lopu.

Takka-Jaska ja asennusurakoitsija sopivat keskenään, miten hormi asennetaan ja miten liitoskohdat tulevat. Kekseliäästi tiedot kirjoitettiin lyijykynällä seinään, johon hormi tulee.

Seinään kirjoitetut ja piirretyt muistiinpanot eivät ainakaan huku.
Käytännössä takkaa päästän muuraamaan vasta myöhään joulukuussa tai peräti tammikuun puolella. Ensin pitää saada lattiavalut tehtyä ja kuivatettua sekä lämpö päälle. Takan muraukseen käytettävä tulilaasti vaatii nimittäin lämpöä vähintään 12 astetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!