tiistai 8. kesäkuuta 2010

Sähkösuunnittelua ja uudet lupapiirustukset kaupungille

Uusi viikko sai reippaan alun. Maanantaina varmisteltiin, että Zekatan pääsuunnittelija oli saanut postissa rakennuslupaa varten tarvittavat uudet piirustukset. Kyllä oli, ja ne hän lupasi katsoa läpi samana päivänä tai viimeistään tänään. Tänään iltapäivällä hän laittoi viestiä, että asemapiirustuksesta tarvitaan uudet kopiot, koska asemakaavan tiedot olivat suttuiset. Kerkesin juuri saada Sokkelista uudet kopiot ulos ennen liikkeen sulkemista ja kiikuttaa ne postilaatikkoon, joka tyhjennettiin klo 16.30. Uudet piirustukset saadaan toivottavasti pääsuunnittelijan toimesta vietyä Vantaan kaupungille jo huomenna iltapäivällä. Kauankohan mahtaa kestää, että rakennuslupahakemuksemme käsitellään loppuun...?

Tänään soitteli myös sähkösuunnittelija Terawatt-nimisestä liikkeestä, joka ilmeisesti on Jämerän kumppani meidänlaisissa avaimet käteen -tilauksissa. Sovimme, että täytämme mieheni kanssa ennakkotietolomakkeen sähkön ja valaistuksen tarpeista ja toiveista. Lähetämme lomakkeen sitten takaisin Terawattiin alustavaa suunnittelua varten. Kun alustava suunnitelma on tehty, tapaamme suunnitteljan ja käymme sen läpi sekä parannamme sitä yhdessä tarpeisiimme vastaavaksi.

Asiakaspalaverin yhteydessä taksia odotellessa piipahdin Novitekin liikkeessä, joka sattui olemaan sopivasti naapurissa. Yläkerran pesutilaan tulee mahdollisimman pieni kulmaporeallas, ja Palma-mallisesta semmoisesta sainkin sitten tarjouksen myöhemmin iltapäivällä. Onkohan 1 940 euroa paljon tai vähän perusporealtaasta? Täytynee vielä kysyä tarjouksia muualta...Novitecin Palma-poreammeen mitat ovat 1600 x 1000 x 590 mm.

Alkuviikkoon kuului myös yhteys uuteen maaurakoitsijaan, Nivirak Oy. Soitin maanantaina ja saimme vielä samana iltana kirjallisen tarjouksen, joka sisälsi kaikki tiedot yksikkö- ja tuntihinnoista. Sovimme, että tapaamme torstaina aamulla klo 7.00 tontilla, ja katsotaan paikka yhdessä läpi. Tämän jälkeen saanemme tarkemman arvion työnmäärästä. Hieman parempaa asennetta kuin tuo ensimmäinen tapaamamme maaurakoitsija.

5 kommenttia:

 1. Meille sähkösuunnittelun tekee tuo samainen Terawatt. Ei vaan olla vielä päästy oikeasti aloittamaan, kun odotellaan uusimpia kuvia Teriltä.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa muuten ennen sähkösuunnitelmien tekoa miettiä talon kalustusta sen verran, että mihin kaikkialle pitäisi niitä pistorasioita laittaa. Esim. olohuoneeseen varmaan halutaan telkkarin taakse sähköä ja antennia (ja itse suosittelen myös lähiverkkoa), joten olisi syytä tietää mihin se telkkari laitetaan, jne. Ei tarvitse sitten niin paljon kikkailla jatkojohtojen kanssa jos on pistorasiat jo valmiiksi oikeilla paikoilla.

  VastaaPoista
 3. Täältä löytyy myös hyvännäköisiä (laatuisia?) ammeita:

  http://www.poreamme.fi/sivut/

  Pistorasioita ym. ja antennipistokkeita kannattaa tosiaan laittaa mieluummin enemmän kuin liian vähän. Pääsääntöisesti tietoliikennekaapelointi ja antennit joka huoneeseen. Samoin jos on ajatuksena laittaa seinään (esim. makkariin) tv niin sen pistokkeet kannattaa laittaa keskelle seinää (= tulevat tv:n taakse). Tällöin välttyy kaikenmaailman rumilta johtokouruilta.

  Himmentimiä kannattaa myös laittaa ja miettiä onko tarvetta valojen ohjausjärjestelmälle (esim. erityyliset tunnelmavalsitukset). Samoin auton lämmityksen ohjaus sisältä on näppärää.

  Varsinaiset kodinohjausjärjestelmät ovat vielä turhan kalliita jos haluaa ympätä niihin kaiken mahdollisen.

  VastaaPoista
 4. Meillä pääsuunnittelija on Zekata ja sähkösuunnitelman ajattelin ottaa juuri tuolta Terawatista. Hyvin ovat hoitaneet markkinointinsa näköjään:). Oletteko olleet tyytyväisiä?

  VastaaPoista
 5. Meillä ollaan tyytyväisiä Terawattiin. Suunnitelma tuli hienosti ajallaan ja muutospyyntöihin vastattiin nopeasti.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!