keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Kulujen karsintaa ja kilpailevia tarjouksia

Jaha. Nyt päästiin sitten siihen tilanteeseen, että unelmalinnaa ei tule. Ei ainakaan Jämerän nykyisellä tarjouksella.

Siispä miettimään edullisempia ratkaisuja. Ensinnäkin tarjouspyynnöt kilpaileville kivitalorakentajille: Maxit, Lammi ja Lujatalo. Olin jo eilen puhelimitse yhteydessä näihin ja lupasin lähettää tarjouspyynnöt tänään illalla. Parin viikon sisällä meillä on kolme muuta kivitalotarjousta. Nämä tarjoukset sisältävät vain talon rungon, ei sisätöitä.

Seuraavaksi pitää miettiä mitä oikeasti pystyisimme tekemään itse. Käytännössä emme mieheni kanssa edelleenkään ole kotinikkareita, joten ulkopuolista apua siihen tullaan tarvitsemaan. Mutta sitä apua ehkä ei kannatakaan ottaa periaatteella "kaikki yhdestä paikasta" vaan shoppailla urakoitsijoita ja valita paras hinta-laatu-suhde. Haaste on tietenkin se, kuinka voimme varmistua siitä, että tekijä oikeasti on ammattitaitoinen ja luotettava. Se jää nähtäväksi.

Keittiö nykyisen suunnitelman mukaan on hintava. Markkinoiden edullisin vaihtoehto taitaa olla Ikea, ja ymmärtääkseni se on myös laadukas - kai se jotain laadusta kertoo, jos Ikean oma henkilökunta ostaa keittiökalusteensa Ikeasta. Tein alustavan piirroksen Ikean kotisivuilta ladattavan suunnitteluohjelman avulla, ja kokonaishinnasta romahti 2/3 (20-25 000:sta eurosta 5-10 000 euroon). Liesituuletin ja mikro otetaan jostakin muualta, mutta muilta osin myös Ikean tarjoamat integroidut keittiökoneet vaikuttivat ihan kelvollisilta A-luokan konetilta. Jenkkikaappi jääpalakoneella taitaa jäädä... *nyyh*

Ikean suunnitteluohjelma Ikea Home Planner

Mistä muusta voisi vielä nipistää? Ikean wc-kalusteet eivät ulkonäöltään houkutelleet, joten niitä joudutaan vielä etsimään muualta. Myös liukuovelliset peilikaapit etsitään muualta, esimerkiksi Inariasta tai Kirenasta, koska ne tulevat mittatilaustyönä. Toivottavasti niistä saa määräalennusta, kun komeroita tulee kaiken kaikkiaan kolmeen eri tilaan: eteiseen ja kahteen makuuhuoneeseen.

Seuraavaksi sitten tarkempaa budjettia laatimaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!