torstai 10. joulukuuta 2009

Tontti jaettu, lohkomista odotellessa

Yllätys, yllätys. Byrokratia Vantaan kaupungilla on nopeahkoa. Tonttimme Viikatetiellä on jo jaettu* ja reilun 700 euron laskukin on maksettu. Nyt odotellaan siis enää lohkomista.

Eilen Vantaan kaupungin mittausosastolta soitettiin ja varmistettiin lohkomiseen liittyviä seikkoja: mihin jätteiden käsittely tulee, mistä vesi otetaan ja minne viemärit liitetään. Hyvä, että osasin ainakin suurin piirtein vastata kysymyksiin. Rajapyykit ovat kuitenkin jo paikoillaan - sen mittausmiehet kävivät tekemässä jo marraskuussa.

Mies, joka soitti, kertoi saavansa paperit valmiiksi tämän viikon aikana, jonka jälkeen paperit laitetaan jonoon rekisteröintiä varten. Hyvällä lykyllä lohkottu tonttimme saadaan rekistereihin vielä tämän vuoden puolella. Aikataulullisesti olemme siis peräti etuajassa, mikä lienee aika harvinaista rakennusprojekteissa. Iloitaan siis siitä niin kauan kuin sitä riittää!

Seuraava byrokratian vaihe onkin rakennuslupahakemuksen vireillepano. Se menee tammikuulle. Piirustukset rupeavat kuitenkin olemaan sen verran hyvällä mallilla, ettei tämäkään tuottane ongelmia. Nopettaaksemme rakennusluvan saamista, tavoitteenamme on pyytää nappureilta suostumukset etukäteen, jolloin säästymme valitusajasta. Jäännäämme siis sitä, mitä mieltä naapurit ovat talosuunnitelmistamme, ja saammeko heiltä kaikilta allekirjoitukset ongelmitta.

Tänään lähden Keittiömaailmaan suunnittelemaan keittiötä - onneksi on lomaa ja aikaa hoitaa taloasioita.

* vanhat "tilat", joita ei vielä ole määritelty tonteiksi, pitää jakaa ennen kuin niitä voi lohkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!