sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Hintakeskustelua

Teimme torstaina tonttikatselmuksen yhdessä rakentajaystävämme ja arkkitehdin kanssa. Jälkeenpäin istuimme hetken keittiössä ja puhuimme alustavasti rakentamissuunnitelmista. Vaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomasti: kellari, puolikellari tai kokonaan maan päälle, kuinka monta huonetta ja miten ne sijoitetaan, onko kylpyammetta vai jne jne.

Sovimme uudesta tapaamisesta parin viikon päähän jolloin pitäisi jo olla lisätietoja maapohjasta. Silloin on myös tarkoitus keskustella konkreettisemmin toivomuksistamme. Vasta tämän tapaamisen pohjalta arkkitehti aloittaa luonnostelutyön.

Kaikkeen vaikuttaa kuitenkin hinta. Mikä on kokonaisbudjetti ja minkälaisen lainan saamme pankista.

Laskeskelin eri pankkien verkkosivuilla olevien laskureiden avulla, että kokonaisbudjetti tontin hinta mukaan lukien olisi reilu 413 500 euroa. Näin ollen olemme hakemassa peräti 400 000 euron lainaa. Aika hurja summa. Jos laina-aika on 20 vuotta lyhennettävää kuukaudessa olisi yli 2 500 euroa 4 prosentin korolla laskettuna. Tällä hetkellä korko on tosin todella matala, mutta sillä tasolla se ei pysy koko laina-ajan.

Pistin ensimmäisiä tapaamispyyntöjä eri pankkeihin. Tarkoitus on tavata pankit mahdollisimman pian. Jännityksellä odotan, minkälainen vastaanotto on...

2 kommenttia:

  1. 2500 euroa kuukaudessa tommosesta kivipurkista? Olette sekopäitä!

    VastaaPoista
  2. Niin no, ei me onneksi ihan noin pahaan velkaan jouduta - ellei nyt eteen vielä tule paljon ikäviä yllätyksiä...

    Kivipurkki, kivilinna tai puukasa - se on onneksi makuuasia :)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!