maanantai 28. syyskuuta 2009

Viikatetie 2 B

Se on tuleva osoitteemme. Ja se löytyy Vantaalta, täältä. Siihen saamme rakentaa 137 m2 mukaanlukien ulkoseinät, eli ehkä arviolta noin 120 asuinneliötä.

Tänään illastimme porukalla, jonka joukosta löytyi arkkitehtiopiskelija. Innostuimme selaamaan eri talontarjoajien kuvastoja ja tarkkailimme pohjapiirustuksia. Toivon yhteensä kolme makuuhuonetta, joista yksi on muita hieman isompi. Ja kirjaston/vierashuoneen. Ja tietenkin keittiön, ruokailutilan, olohuoneen, saunan ja pesuhuoneen. Vessoja saisi olla kaksi, yksi yläkerrassa ja toinen alakerrassa.Yläkerrassa saisi lisäksi olla suihku. Ja yläkertaan on myös mahdutettava pyykinpesukone ja rumpukuivaaja.

Eikä toivomukset tähänkään lopu. Iso parveke ja terassi olisivat myös mukavat. Ja toivoisin, että alakerran olohuone ja/tai ruokailutilan olisi korkea, jopa toisen kerroksen kattoon saakka ulottuva. Eivätkä isot ikkunatkaan olisi pahitteeksi...

Tässä on ensimmäinen lista toivomuksista. Torstaina tapaamme arkkitehdin Viikatetiellä. Tavoitteena on tarkastella tontti ja keskustella siitä mitä haluamme ja toivomme.

Saapa nähdä mitä saamme loppupeleissä, ja minkälaiseen taloon muutamme vuoden 2010 lopussa.

2 kommenttia:

  1. Harmittaa että löysin blogisi vasta nyt. Olisin voinut ehkä olla hyödyksi, mutta nyt kun olette tehneet jo tärkeimmät valinnat, vaikuttaa tämä kommentointi jälkiviisaudelta.

    Joka tapauksessa piti sanoa että yritys saada listaamasi tilat tuohon neliömäärään (120) on erittän kunnianhimoinen hanke.

    VastaaPoista
  2. @BoB: Näin jälkiviisana voin sanoa, että melkein kaikki on mahdollista huolellilsella suunnittelulla ja hyvän arkkitehdin avulla. Vierashuoneesta/kirjastosta jouduimme toki luopumaan. Emme saaneet erillistä huonetta, mutta rapun alle mahdutimme lukunurkkauksen cd-hyllyjen lomaan. Myös säilytystilaa voisi olla enemmän - mutta toisaalta, mitä sitä turhaa säilyttäisikään. Kotimme on kompakti kokonaisuus ja olemme siihen enemmän kuin tyytyväisiä.

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!