torstai 13. elokuuta 2015

Aidankaatolupa

Pidemmän aikaa blogia seuranneet saattavat muistaa haasteet naapurin kanssa talon rakennusvaiheessa. Naapuri on muuttanut jo aikoja sitten muualle ja nykyiseen naapuriin on hyvät suhteet. Onneksi.

Edellisen naapurin rakentama aita on ollut kaatumaisillaan siitä lähtien, kun aloitimme talomme rakentamisen syksyllä 2010. Kaupungin luvalla nostimme tonttimme maapinnan tasoa samalle tasolle kuin naapurinkin. Siitä johtuen aita jäi todella hassun näköisesti metrin leveään monttuun.

>> Lue juttu kolmen vuoden takaa ja katso jutun viimeinen kuva tästä

Yritimme tuolloin ehdottaa naapurille, että ojan tasoa nostettaiisiin ja samalla aita nousisi järkevälle tasolle. Myös pihan turvallisuus paranisi, kun monttu oli paikoittain lähes metrin syvä. Tiedustelumme ja ehdotuksemme ei kuitenkaan saanut vastakaikua, joten jouduimme rakentamaan muurin oman pihan puolelle pitämään maata kasassa, ettei se valusi monttuun ja aidan kylkeen.

Kaiken kukkuraksi vanha aita oli ruma ja vuosien varrella likaantunut.


Tänä keväänä päätimme nykyisen naapurin kanssa korvata vanhan puisen aidan pensasaidalla.

Mies paloitteli aidan sähkömoottorisahalla siten, että yksi aitaelementti katkaistiin kahdeksi palaksi.


Yllättävän helppoa aidan kaataminen oli, kun tolpat jätettiin pystyyn ja katkaistiin juuresta vasta viimeiseksi.


Kaiken kaikkiaan kaatopaikalle vietiin kaksi peräkärryllistä aitaa. Kaatopaikkakulut olivat 2x 18 euroa.

Vajaan metrin syvä monttu täytetään kiviaineksella siten, että keskelle jää noin 50 senttiä leveä soiro multaa. Multaan istutetaan syksymmällä kiiltotuhkapensasaita.

Kiiltotuhkapensaan aitataimet tilasin jo Puutarhatalo Sydänmaasta Riihimäeltä, jossa aitataimia myydään 10 kappaleen nipuissa hintaan 25 euroa/nippu. Taimet nostetaan maasta vasta syyskuun jälkipuoliskolla, kun pensas on levossa eikä juuristo enään ole yhtä herkkä kuin kasvukauden aikana.

Syyskuussa päästään siis sitten vielä istutushommiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!