maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesän DIY-projektit

Kuten luvattu tässä blogissa pääsee seuraamaan DIY-projektejamme. Tälle kesälle onkin yksi sun toinen projekti jo suunniteltu.

Parvekketerassille pitäisi rakentaa iso kukkalaatikko ja uusi sohvapehmusteiden säilytyslaatikko. Pihan nurkalle pitäisi pystyttää varasto. Puutarhan isoin projekti tänä vuonna on tontin toisen laidan kunnostaminen samaan mallin kuin ensimmäinen laita laitettiin viime kesänä. Tämän kaiken lisäksi pitäisi ehtiä kitkemään rikkaruohoja.

Mutta. First things first. Tämän kesän ensimmäiseksi varsinaiseksi nikkarointiprojektiksi valikoitui parveketerassin kukkalaatikko.


Suunnitelmaa en kovin yksityiskohtaisesti piirtänyt paperille ennen Byggmaxiin suuntaamista. Ajatuksessa on 4 metriä leveä ja reilu 70 senttiä korkea kukkalaatikko. Syvyyttä laatikolle olen ajatellut 50 senttiä.

Laatikkoon on tarkoitus istuttaa perennaa ja mansikoita sekä yksivuotisia kesäkukkia ja ehkä tomaatintaimia. Näin ollen laatikko on myös tarkoitus eristää, jotta perennat ja mansikat toivottavasti säilyisivät hengissä talven yli.


Laatikon sivut ajattelin tehdä leveästä 120 x 28 mm painekyllästetystä lankusta. Samaa puutavaraa on käytetty myös parveketerassin lattiassa, joten ulkonäkö on toivottavasti sopusointuinen.


Eristeeksi tuli hankittua Finnfoamin laatutavaraa. Turhan laadukasta toki kukkalaatikolle, mutta ohutta 20 millistä ei ollut edullisemmasta eristeestä. Tässä kohtaa jouduin siis valitsemaan paksuuden mukaan, että mullallekin vielä jäisi tilaa laatikossa.

Puutavaran ja eristeiden lisäksi hankin naulauskulmia, ruuveja ja kestomuovia laatikon vuoraamiseen. En halua, että multa pääsee kosketuksiin painekyllästetyn puun kanssa, jos laatikossa kasvaa syötäväksi tarkoitettuja mansikoita ja kirsikkatomaatteeja.


Samalla ostosreissulla hankimme myös tavarat sohvapehmusteiden säilytyslaatikkoa varten. Hintaa näiden molempien projektien rakennustarvikkeilla tuli noin 280 euroa.

Seuraavassa blogikirjoituksessa päästäänkin jo seuraamaan kukkalaatikon rakentamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!