perjantai 19. kesäkuuta 2015

Iso kukkalaatikko parveketerassille, DIY-projektin osa 2

Seuraavaksi asiaa parveketerassin ison kukkalaatikon toteutuksesta.

Kuten aiemmassa postauksessa kerroin, peräkärryllinen tarvikkeita hankittiin Byggmaxista: lautaa, ruuveja, eristelevyä ja muovia. Niistä minun kukkalaatikko tulee olla tehty.

Koska laatikolle tulee pituutta lähes viisi metriä, puutavara pätkäistiin oikean mittaisiksi pihalla. Korkeutta laatikolla tulee reilu 70 senttiä ja leveys on puolisen metiä. Pienet puutavarat kannettiin terassille sisäkautta ja pidemmät puut nostettiin kaiteen yli ulkokautta.


Lopuksi haettiin työkalut ja työnaisen luottojuoma aurinkoiselle päivällä.

(Ps. Tässä on muuten se sohvatyynyjen säilytyskaluste, joka myös pitää uusia. Siitä enemmän myöhemmin.)


Ensin lähdimme tekemään laatikon pitkiä laitoja. Etupuolelle halusin vain kokonaisia pituuksia, ettei rumat saumakohdat näkyisi.

Abessinialainen kissamme Berttakin pääsi kuvaan.


Etupuoli tehty, takapuoli meneillään. Apurina oli appiukko ja nostoapuna myös mies. Painoa laatikkolla on mukavasti ottaen huomioon painekyllästetyn puun määrän.


Kun latikko oli saatu kasaan, kiipesin vielä laatikon sisäpuolelle ja kiinnitin pohjan kannakkeet.


Appiukon avulla laatikon yläreunan viimeistelevä kapeampi lauta sahattiin jiiriin.


Tässä runko nyt on valmiina.

Vielä puuttuu laatikon sisus. Toiveikkaana harrastepuutarurina kokeilen eristää laatikon, jos vaikka istuttamani monivuotiset kasvit tarkenisivat talven yli. Asumme kuitenkin Etelä-Suomessa Vantaalla, joten leudon talven tullen toivoa (ehkä?) on. Vai mitä luulette?

Projekti jatkuu juhannuksen jälkeen.

4 kommenttia:

 1. "...joten leudon talven tullen toivoa (ehkä?) on. Vai mitä luulette?..."
  Jos ankaraan talveen liittyy myös ankarasti lunta, sitten sen avulla voi eristää lisää päältä ja sivuilta. Vaikka molemmilta puoliltakin jos jätät taustalla näkyvän rima-aidan puolelle myös pienen raon, jonka voi sitten täyttää tarvittaessa lumella?

  Viime talvena kovia pakkasia ei edes ollut, ja sen verran mitä oli (esim. muutamat päivät joulunpyhinä) niin niitä "tilapäisiä" pakkaspiikkejä vastaan kait puurakenteen sisällä oleva styroksi lienee paras.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mika!

   Eli on toivoa harrastepuutarhurille? ;-)

   Kyllä, taustalla on myös peräti 20 senttia tilaa, kun siinä menee pellitys. Päältäpäin olen ajattellut peittää kasvit talviharsolla ja toivottavasti sen päälle kerääntyy sitten lunta lisäeristeeksi.

   Katsotaan miten käy - sitten talvella. Nyt on ensin tarkoitus nauttia kesästä ja kesän kukkaloistosta - josko se lämpö vielä Suomeenkin saapuisi.

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!