perjantai 8. toukokuuta 2015

Kasvivalaisin ja kylvökset ikkunalaudalla

Lupasin kertoa enemmän hankkimastani kasvivalaisimesta, jonka avulla olen tänä vuonna saanut kylvömäni taimet kasvamaan ennätystahtia. Taimien lehdet ovat elinvoimaiset eikä kellastusta näy lainkaan, mikä oli ongelma edellisvuosina.

Kyseessä on siis Airamin Artco Led -valaisin, jonka bongasin K-raudasta kevättalvella. Hinta oli sopiva ja ulkonäkö ajattoman tyylikäs. Valitsin valaisimen valkoisena, mikä sopii hyvin kodin muuhun sisustukseen. Kuvassa alla näkyvät irrotettavat lasihyllyt teetin lasiliikkeessä jo viime keväänä.


Lamppu lojui keittiösaarekkeella tovin ennenkuin sain sen mieheni avustuksella asennettua. Ikkunasyvennyksen "kattoon" porattiin reikä, johon asennettiin huomaamaton valkoinen koukku. Valaisin ripustettiin koukkuun ja verkkovirralla toimivan valaisimen johto johdettiin vähemmän näkyvästi lähimmälle pistokkeelle. Pistokkeeseen laitoin vielä ajastimen, jottei manuaalisesti tarvitse laittaa päälle ja sammuttaa valo.

Ei ehkä maailman kaunein ratkaisu, mutta ajaa asiaansa. Esikylvökauden jälkeen valaisin irrotetaan ja laitetaan säilöön ensi vuotta varten.


Tänä vuonna esikasvatuksessa on basilikaa, kirsikkatomaattia ja persiljaa seuravin lajikkein:
  • Basilika "Ordinary"
  • Kirsikkatomaatti "Tiny Tim"
  • Persilja "Clivi" 

Hienosti ne ovat kaikki kasvaneet ja kehittyneet!


Kohta alkaa jo kuumottamaan, että pitää saada valmiiksi terassiparvekkeen kukkalaatikot, jonne tomaatit on tarkoitus istuttaa. Meinaan siinä on keväälle vielä DIY-projektia, koska aion tehdä laatikot räätälöitynä juuri meidän tilaan sopivana ja tarkemmat suunnitelmat ovat vielä piirtämättä. Siitä lisää myöhemmin, kunhan saan projektin alkuun!

On se kasvien kanssa touhuaminen yhtä hifistelyä - enkä todellakaan luovu kasvivalaisimesta enää ikinä!

Ai niin, jos ihmettelette, miksi hyllyjen edessä on verkko niin se on siksi, että meillä on neljä kissaa, jotka muuten tuhoisivat taimet alta aikayksikön...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!