keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Iiik! Se hajoaa! - Hypertufa, osa 4

Hypertufan kuivuttua kolmisen viikkoa pressun alla rupesin pikku hiljaa purkamaan vanerit sen ympäriltä. Kovin tuntuu materiaali olevan kuohkeaa ja välillä tuntuu siltä, että se hajoaa käsiin.

Lopuksi kaikki vanerit oli riisuttu paitsi pohjat - sekä alin pohja että muotin sisällä oleva pohja - mutta en ollut keksiä ratkaisua siihen, miten sen saisi tuosta pois rikkomatta laitoja. Sitten appiukko tuli apuun sirkkelin kanssa ja sillä sitten sirklattiin sisempi pohja pienemmiksi paloiksi.

Sisäpohja irotettiin sirklaamalla pohja varovasti pienempiin osiin.

Seuraavaksi olisi tarkoitus hivuttaa möhkäle puolisen metriä oikealle paikalleen lähemmäs puukaidetta. Hieman pelottaa tuo operaatio, koska hypertufa tuntuu hajoavan hyvin helposti... Ja ihan matemaattisesti laskien tämä hypertufa painaa lähemmäs 500 kiloa, eli useampi mies tarvitaan nostoyritykseen.

Peukut pystyyn, että onnistuu!

5 kommenttia:

 1. Ehdin jo otsikon perusteella luulla, että nyt se meni rikki - mutta onneksi ei vielä - eli pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, eniten minua tosiaan peloittaa hypertufan siirtäminen...

   Poista
 2. Toisaalta tuli mieleen, että eikö tuon muotin sisällä olleen pohjan olisi periaatteessa voinut jättää sinne paikoilleenkin? Ainoastaan tehdä ne pienet reiät vesille - siellä se pohja olisi piilossa pysynyt ja ajan kanssa hajonnut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki! Näin olisimmekin varmaa tehneet, jos olisimme tarkalleen tietäneet, missä kohdassa hypertufaan tehdyt vesireiät ovat. Sirklaaminen onnnistui kuitenkin hyvin, joten so far "loppu hyvin, kaikki hyvin".

   Poista
  2. Ja toinen hyvä vinkki tätä ohjetta joskus lukeville: voisi myös tehdä yksikertaisen vetokahvan pohjaan, jolloin sen saisi käsivoimalla irroitettua. Me ei oltu niin fiksuja...

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!