lauantai 26. lokakuuta 2013

Maalaushommia - syksyn väri on harmaa

Tasan kaksi kuukautta sitten viime päivityksen. Aika kuluu niin nopeasti.

Kahdessa kuukaudessa kesä on vaihtunut syksyyn, mikä ei ainakaan vielä ole hidastanut puuhastelua pihalla ja talon ulkorakenteissa. Projektin alla on ollut pylväiden maalausta, jonka jälkeen puuhataan autokatokseen alaslaskettu katto.

Tässä ensin kuvia syyskuun maalaustöistä:

Värinä tumman harmaa. Tikkurilan maalipurkki on tuotu Virosta.

Autokatos-parvekkeen tolpat saivat vihdoin oikean värin.

Maalasimme samalla myös sadelipan pidikkeet. Hieno tuli.

Ja lopuksi vastaus Raksakengät-haasteeseen. Kyllä meillä vielä raksaillaan kaikenlaista pientä. Lähinnä kuitenkin ulkopuuhia, joten raksakenkinä toimii näin syksyisin parhaiten perinteiset saappaat :)


Kyselläämpä pysyvätkö raksakengät jalassa myös Villa Punahilkassa? Otatteko vastaan haasteen?

6 kommenttia:

 1. Jee, haaste! Tottahan otamme haasteen vastaan. Raksakengät pääsevät ruudulle heti, kun saan ne jossain välissä kuvattua.

  -J-

  VastaaPoista
 2. Hei, löysin vastikään bloginne ja silmä tarttui heti sadelippaanne, joka roikkuu neljällä pidikkeellä seinästä. Olemme ajatelleet itsellemme samanlaista ja toivoisin kommentteja sen toteutuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!

   Kiva, että löysit tänne :)

   Lippa on asennettu meillä jälkeenpäin ihan vaan pulttaamalla se kiinni ulkoseinään injektioineen. Se on kiinnitetty siis sekä lipan kohdalta että rautaisten kannattimien osalta. Itse lippa on tehty puusta. Päällä on bitumikermi ja kermi on vedetty myös ylös seinälle vesivahinkojen estämiseksi. Seinälle nostettu kermi on suojattu ja siistitty tumman harmaalla pellillä kuten myös lippaan sivut.

   Poista
 3. No on ollu urakkaa! Meillä aikoinaan tuli vahingos ruskea räystäsmaali kun piti olla musta. 10vuotta olen aikonut vaihtaa väriä.. jospa tästä sun postauksesta inspiroituis ensi kesänä maalaamaan! (ja sanvarmistuksen jos sais pois niin ois paljon helpompi kommentoida:)
  -Helena ja Blackie Kahden Naisen Loukusta-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Urakan aloittaminen on vaikeata - meilläkin. Tätä maalaushommaa on suunniteltu talon rakentamisesta saakka ja kesällä 2011 mehän tänne muutettiin. Sinä kesänä olisi voinut maalata tai 2012 tai 2013, mutta vasta nyt saimme aikaiseksi...

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!