lauantai 24. elokuuta 2013

Kesäprojekti: Kissatarha

Pitkän huoltokatkoksen johdosta haluan jakaa kanssanne myös toisen pienemmän rakennusprojektin, jonka suoritimme kesällä mökillä ollessamme - ettei tulisi semmoinen olo, että olemme olleet toimettomina, koska näin ei ole!

Rakensimme mökille aittamme viereen kation, eli tuttavallisemmin kissatarhan. Pohjaa suunnitelmilleni hain lähinnä netistä. Googlen kuvahaulla löytyy hakusanalla 'catio' mitä hauskimpia ja ihmeellisimpiä kissatarhoja. Oikein hyvä inspiraation lähde!

Meidän kissatarhasta tuli kuitenkin tämmöinen:


Tarhan koko on hilkun verran vajaa yhdeksän neliömetriä. Etualalla korkeutta on parisen metriä, joten meidän ihmistenkin on helppo käydä tarhassa. Takaosa on laskeva siten, että tarha on matalimmillaan noin 1 500 mm. Kolme neljäsosaa tarhasta on katettu valokatteella.

Tarhan seinät tehtiin valmiista 700 x 900 mm verkkolevyistä. Käytännössä käytimme pois ylimääräisiksi jääneitä kompostikehikon metallisia verkkoseiniä.

Erityistä kissalassamme on kissojen suora kulkuyhteys aittaan. Koska aitan ja tarhan välissä on polku, päädyimme tekemään kissoille kulkusillan yläilmoissa. Aitan seinään asennettiin kissaluukku, joka antaa kissoilla vapaan kulun tarhaan ja takaisin sisälle.

Appiukko asentaa kissaluukkua aitan seinään.


Kulkusiltaa kokeillaan ensimmäistä kertaa.

Tarhaan rakennettiin myös pieni mökki - miniatyyri aitasta - jonne kissat voivat halutessaan mennä makuulle.

Kahden kissan kokoinen kahdella sisäänkäynnillä ja kahdella ikkunalla.
 
Näettekö yhtäläisyyden?

Kissoille rakennettiin myös oma käymälä tarhaan. Käymälän katon voi nostaa pois siivousta varten. Pohjalla on tavallinen kissanhiekkalaatikko. Korkean etulistan tarkoitus on välttää, että kissahiekka kulkeutuisi käymälän ulkopuolelle.


Lopuksi kissatarha sisustettiin hyllyillä, jonne kissoilla on kiva hypätä ja joiden päällä on nautinnollista makoilla, sekä muulla rekvisiitalla tarkoittaen nukkumakoreja ja erilaisia leikkikaluja ja virikkeitä.


Lisää kuvia voi käydä katsomassa toisesta blogistani Kuin kissa kermakupilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!