perjantai 5. heinäkuuta 2013

Ilotulitusta

Ensimmäinen lomaviikko on vietetty kotosalla erilaisia urakoitsijoita tapaillen: rappaajaa, pellittäjää ja muita moniosaajia.

Parveketerassin rakentamisen loppuun saattaminen alkaa tiistaina, kun rappaajaporukka - sama porukka, joka rappasi talomme pari vuotta sitten - pääse vauhtiin. Pinta-ala ei ole kuin parikymmentä neliötä, joten työ pitäisi olla suhteellisen nopeaa. Toki rappausporukka joutuu myös korjaamaan kevättalven 2012 vesivahingon vaurioita, mutta siitä huolimatta meillä on kova usko, että ammattilaiset saavat työn valmiiksi saman viikon aikana.

Kun rappaus on tehty, pellittäjä pääsee hommiin. Parveketerassin "kynnykset" pellitetään, ettei vesi pääsisi valumaan rakentaisiin ja rappauksen taakse. Sama porukka tekee meille myös kaiteet - sekä normaalit 1 000 mm korkeat kaiteet että 1 700 mm korkean näköesteen naapurin suuntaan. Katsotaan vielä vastaako urakoitsijan kuluarvio budjettiamme.

Tiistaita ja työn aloitusta odotellessa on mukava nauttia pihasta, jossa liljat kukkivat ihan pian. Tässä kukkien ilotulitusta kuvin:


Edelliseen kesään verrattuna, liljat ovat saaneet paljon enemmän ryhtiä ja tuuheutta. Ensi vuonna pitänee jo miettiä liljojen harventamista ja/tai siirtämistä...


Onkoan minulla hieman liikaakin liljona? ;)Myös aurinkonauhus näyttää komeammalta tänä vuonna. Keltainen kukkaloisto häämöttää jo!


6 kommenttia:

 1. Upeita liljoja! Eikä niitä koskaan voi olla liikaa...
  Hyvää kesäloman jatkoa,
  Elina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä samaa mieltä. Mutta toki pitää muitakin kukkia mahtua :)

   Poista
 2. Hei,

  Löysin blogiisi vasta muutama viikko sitten ja kahlasin kaiken kerralla läpi. Tuohon edelliseen postaukseen kun ei päässyt kommentoimaan [ymmärrettävistä syistä... ;)] niin kommentoin nyt tähän jos sallit.

  Kovasti tsemppiä ja voimia teille rakentamisen viime metreille. On tainnut jostain syystä rakennusprojektinne herättää mielenkiintoa laajemmaltikin, ja kerran läheltä ohi kulkiessani päätin minäkin käydä katsomassa tuota teidän erään kommentoijan mukaan "ympäristöönsä täysin sopimatonta" taloa. Ja sehän on upea, sopii ympäristöön siinä missä kaikkien muidenkin talot. :) Kateutta taitaa herättää se, että talo on ehdottomasti kadun parhaalla paikalla, kulmassa, omassa rauhassa.

  Nenä tuuleen, ja osa kommentoijista (sekä täällä että naapurustossa jos sellaisia vielä on) omaan arvoonsa, ja nauttikaa täysin rinnoin ihanasta talosta ja pihasta. :) Oikein loistavan upeaa loppukesää teille toivottavaen,

  Aa :)

  Niin se oleellisin, ihana blogi, jäin koukkuun ja lukijaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit blogini & tervetuloa lukijaksi! Ja kiitokset mukavasta kommentista, jonka empimättä ja mielelläni julkaisen.

   Ps. "Ympäristöön täysin sopimaton" -kommentti kuulostaa kyllä hieman ystävällisen naapurin haamukirjoitukselta. Ja vaikkei olisikaan niin olemme noudattaneet ohjettasi - muuten ei tästä raksaprokektista olisi selvinnyt.

   Poista
 3. Hei Jonna,

  Selvennyksenä vielä sen verran että blogisi jostakin aikaisemmasta kommentista poimin tuon "ympäristöönsä sopimattoman". Ihan tarkkaa sanamuotoa en muista, enkä postaustakaan missä se luki, mutta suurinpiirtein noin se jäi mieleeni ja kuulosti tosiaan omaan korvaani vähintääkin huvittavalta, varsinkin kun tiedän jonkin verran aluetta jolla talonne sijaitsee. Tarkoitukseni ei siis tosiaan ole loukata tai mitenkään "piilokettuilla" vaan usko pois, olen vilpittömästi hyvilläni projektistanne ja blogistasi. Pahoittelut jos kiireessä kirjoitettu kommenttini sai korvissasi kyseenalaisen sävyn. :)

  Aa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juuri näin sen tulkitsinkin, eli väärinymmärrystä ei ole tapahtunut! Kyseinen kommentti löytyy tosiaan aiemmasta blogipostauksesta, ja silloin sitä lukiessani, ajattelimme mieheni kanssa, että kuulostaa kyllä epäilyttävästi haamukirjoitukselta. Tähän siis minäkin viittasin aiemmassa vastauksessani :)

   Poista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!