torstai 23. toukokuuta 2013

Sadetta ja tulppaanisatoa

Parina viime päivänä on satanut runsaasti. Mittariin on kerääntynyt jopa 18 mm vettä. Toisaalta sade on ollut tervetullutta, koska nyt nurmikko ja kukkapenkit ovat saaneet kunnon kastelun.

Paljon sadetta. Kahdessa päivässä ilmeisesti jopa 18 mm.

Viime lokakuussa istutin kymmeniä ja kymmeniä tulppaaneja. Niitä oli jopa niin paljon, etten enää tiennyt minne niitä pitäisi mätkiä. Enkä nyt keväällä enää muista minne olen mitäkin laittanut...

Hienosti ne ovat kuitenkin tulleet esille isompina ja pienempinä ryhminä eripuolilla puutarhaa.

Etualalla Pink Impression (Darwin Hybrid).

Uskaltauduin kuvaamaan tulppaaneja, kun sade hellitsi hetkeksi. Sateisella säällä kukissa oli paljon kauniita vesipisaroita. Kuvauksellista!


Tämä Viridiflora Spring Green tai viherraitatulppaani on yksi lemppareistani.


Hempeää vaaleanpunaista.

Näyttävää punavalkoista.

Kaikkia syksyllä istuttamiani tulppaaneja en vielä ole nähnyt. Muun muassa  puuttuvat vielä tumma viininpunainen Black Parrot ja valkoinen Honeymoon ripsitulppaani. Toivottavasti ne ovat vielä tuloillaan!

Kaiken kaikkiaan tulppaanit näyttävät hyväliltä ja asetelmat kohtuullisilta. Pari kohtaa haluan vielä muokata syksyllä, mutta muuten kelpaa ainakin minulle.

4 kommenttia:

 1. Kaunista! :) Tulppaanien kanssa on aina hieman arvoituksellista. Koskaan ei tiedä, mikä nousee ja mistä, kun ei muista, minne tuli syksyllä sipuleita tökittyä. :D Mutta tulppaanit on kyllä siitä kivoja, että niistä on iloa joka vuosi, kun ne kerran penkkiin laittaa. Pitäisi nyt vain ottaa kuvat, mitä väriä oli missäkin, jotta voisi syksyllä täydentää istutuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Pääydinkin äsken tarkastelemaan viime vuoden valokuvia ihan muidenkin perennojen takia. Nyt kun vielä näkee vain lehtien alut on vaikea hahmottaa, mitä kyseiseen paikkaan on tulossa ja minkä näköistäää :)

   Poista
 2. Upeita tulppaanikasvustoja! On aina jännittävää seurata mitä penkeistä nousee syksyn istutusten tuloksena. Tulppaanit kuuluvat kevääseen ja alkukesään.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!