maanantai 20. elokuuta 2012

Parvekeremppa alkaa!

Maaliskuun alussa kirjoittelin saunassa havaitusta vesivahingosta. Vedeksi sulanut lumi tuli läpi parvekkeeltamme, joka on saunan yläpuolella. Mies ja appiukko paikkasivat ensihätään.

Vasemmalla paikkauspuuhaa. Oikealla vesivahingon havaintoa.

Otimme myös heti yhteyttä Jämerään, jolta meillä oli kodin avaimet käteen -toimitus - eihän vettä voi tulla tällä tavalla sisälle!

Tarkastelimme valokuvia rakennusajalta, ja huomasimme näin jälkikäteen selkän puutteen: Talon sisätöistä sekä parvekevalusta vastannut urakoitsija ei ollutkaan rakentanut parveketta ihan rakennuspiirustuksien mukaisesti. Vesieristeet, eli huopa, oli jäänyt laittamatta kunnolla ja nostamatta seinälle. Eipä siis ihme, että vedet tulivat sisälle rakenteiden läpi. Viime viikolla tehdyssä koeporauksessa huomattiin myös, ettei urakoitsija ollut käyttänyt piirustusten mukaista styroksia. Piti olla XPS:ää, mutta näyttää olevan huonompilaatuista EPS:ää...

Kuvasta, punaisella ympyröidystä kohdasta näkyy, ettei bitumihuopaa
ole nostettu seinää vasten.

Nyt, puoli vuotta myöhemmin, aloitellaan uuden talon parvekkeen remppaamista. Remppa alkaa tiistaina heti aamusta, sään salliessa. Ensityönä poistetaan koko betonilaatta, koska sisus pitää tarkistaa ja vaihtaa styrokseista ja vesieristeestä alkaen. Työvaihe hoituu timanttisahalla ja siihen menee useampi päivä. Pölyä tulee jonkun verran, ja terassi "evakuoitiin" viikonlopun aikana. Naapureitakin on varoiteltu mahdollisesta melu- ja pölyhaitasta.

Ainoa hyvä uutinen asiassa on, että remppa kaikkine kuluineen menee Jämerän piikkiin. Lisää budjettia meiltä tähän ei vaadita, onneksi. Mutta tuntuuhan se hassulta, kun uutta taloa ruvetaan ensityöksi korjaamaan - eihän tässä näin pitänyt käydä...

2 kommenttia:

  1. Lohdutuksesi voisin todeta, että ei varmaan ole ainoa uusi omakotitalo jossa todetaan ensimmäisen vuoden aikana rakennusvirheitä. Onneksi oli kivitalo koska puutalossa olisi varmaan tullut isompi remontti rakenteiden kastumisen takia ;)

    VastaaPoista
  2. Olet tuossa niin oikeassa Tapani! :)

    VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!