maanantai 13. elokuuta 2012

Asfalttia! Tätä on odotettu yli vuoden...

Aloittaessamme rakennusprojektia, ilmoitimme suhteellisen aikaisessa vaiheessa asiasta myös Vantaan Energialle ja Elisalle aikeistamme. Heiltä saisimme sähkö- ja dataliittymät. Yllätyimme kovasti nopeaa palvelua, kun piuhat olivat yhtenä kesäpäivänä 2010 jo kaivettu kadun poikki. Kerät odottivat nätisti kantatontin kulmalla.

Puoli vuotta myöhemmin tammikuussa 2011 oli aika kaivaa vesiliittymä talolle. Samaan montuun tulisivat sähkö- ja datakaapelitkin. Onneksi leuto talvi mahdollisti kaivamisen tuolloin. Vesiputki kulki Viikatetien laidassa, ja jouduimme avaamaan vajaa puolet kadun ajoradasta päästääksemme siihen käsiksi. Kaikki laitettiin mahdollisimman siististi paikoilleen. Asfalttia joutuisimme odottamaan kevääseen.

Tilanne kesäkuussa 2012: Katua ei vieläkään ole päällystetty.
Kuvassa näkyvät oranssit merkinnät ovat kuitenkin tässä jo tehty.

Asfaltoinnista sovittiin yhdessä Vantaan Energian ja Elisan kanssa. Heillähän oli myös tuo kadun poikkaseva kaivuu asfaltoimatta. Soitin ja järjestin asiaa. Ja sitten jäimme odottamaan, että Vantaan Energian ja Elisan asfaltointialihankkijat tulisivat hommiin.

Kesäkuun lopulla tänä vuonna soitin Vantaan Energialle kysyäkseni, missä mennään, onko työ unohdettu. Ilmeisesti oli. Seuraavalla viikolla tultiin merkkaamaan kohta, ja saman viikon aikana saatiin myös asfaltti paikoilleen.

Lopputyö ja saumaus tapahtui vasta edellisviikolla. Lopputulos on kuitenkin hyväksyttävä. Uskon, että myös palveluauton kuski ja ohi ajavat naapurit olevat iloisia, että kuoppa on lopullisesti saatu peitettyä.

Asfaltoitu ja saumattu katu - vihdoin!

Ajoliuskalle ylettyvä asfaltti sai myös pienen vesikourun,
jonka tarkoituksen on ohjata sadevesi ojaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!