lauantai 10. maaliskuuta 2012

Parvekepuuhaa

Päivän kuva on tässä:

Mies ja appiukko puuhastelivat lauantaipäivän kunniaksi parvekkeen vesisuojausta. Kuivasivat ja kittasivat parvekelattian ja seinän saumakohdan - nyt ei ainakaan tuosta enää mene vettä läpi.

Tämmöiset pienet raot tuossa on ollut:Vedenhallintajärjestelmien puuttuessa vesi on hakeutunut minne sattuu ja ilmeiesesti päässyt rakennukseen muun muassa näistä kohdista.

Laitoin viikko sitten viestiä kosteusvaurioista myös rakennusvalvontaan. Sieltä ei kuitenkaan ole kuulunut mitään.

Myös poikkeuslupa-asia on edistymässä. Saamme sen varmaan sisälle ensi viikolla, toivottavasti.

5 kommenttia:

 1. "Laitoin viikko sitten viestiä kosteusvaurioista myös rakennusvalvontaan. Sieltä ei kuitenkaan ole kuulunut mitään."

  Eikä asia edes rakennusvalvontaa enemmälti kiinnosta? Hehän valvovat vain rakentamista ns. juridisesta näkövinkkelistä, että mitä saa rakentaa, minne, ja kuinka paljon? Ja miten se rakentaminen sitten käytännössä onnistuu, se ei kait rakennusvalvontaa enää sitten kiinnosta? Se työn tekninen laatu olisi sitten taas työmaan valvovan mestarin sektorilla?

  VastaaPoista
 2. Onko tuo koko autokatos kiistanalainen vai sen päälle tuleva terassi? Tuohon reunaan kannattaisi polttaa kiinni kunnon bitumikermi.

  VastaaPoista
 3. Mika: Olet oikeassa, ja näihän asia on. Syy miksi olen laittanut viestiä rakennustarkastajalle on se, että hän saisi ottaa vastuun ja toivottavasti myöntää luvan suojata rakennus paremmin. Rakennustarkastaja kielsi meitä syksyllä laittamasta vedenhallintajärjestelmiä... Työn laatu on toinen asia, eikä se luonnollisesti hänelle kuulu.

  Anonyymi: Kiistanalaisena on sekä autokatos että sen päälle tuleva parveke. Parveketerassiin pinta-alasta noin 25 m2 menee autokatoksen päälle, ja noin 20 m2 jää saunaosaston päälle. Saunanosaston päällä oleva parveke on ok, mutta ei se loppupatkä. Bitumit ko. saumassa pitäisi kyllä olla valun ja rapatun pinnan alla. Se ei vaan kovasti auta, kun vettä valuu muiltakin sivuilta alas... :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiistana on siis periaatteessa autokatos ja sen etäisyydet naapurista.
   Tuskin siihen olisi rakennusvalvonnasta tullut aiemmin lupaa, jos olisi kaavan vasteinen.

   Autotallinkattohan on tasakatta ja oleskelua sen katolla ei kukaan voi kieltää. Terassille ei varmasti löydy mitään kaavallista perustetta,etteikö saisi siihen katolle tehdä.

   Saatko laitettua linkin mistä valitusasiakirjat löytyy?

   Kyllä tässä käy niin että naapuri jää maksumieheksi ja kärsii tappion!

   Poista
 4. Niin, loppujen lopuksi tuossa ei meidän kannalta pitäisi olla mitään ongelmaa, etteikö autokatosta saada. Rakennusvalvontahan on jo kertaalleen luvan myöntänyt ja myös hallinto-oikeudelle positiivisin sanoin argumentoinut autokatoksemme puolesta. Ainoa asia, mistä hallinto-oikeus pystyi meitä (tai oikeastaan rakennusvalvontaa) rokottamaan oli se, että autokatos menee rakennualueen ulkopuolelle ja olisi siksi vaatinut poikkeamisluvan. Eli sitä lupahakemusta tässä ollaan nyt rustailta liiankin pitkään.

  Julkisia asiakirjoja voi käydä tiirailemassa Vantaan kaupungin verkkopalvelusta osoitteessa http://192.49.193.12/ktweb/

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!