torstai 9. helmikuuta 2012

Kuvia punaisesta seinästä

USB-kaapeli löytyi - se oli siivouksen yhteydessä sujahtanut sohvan alle. Eli nyt seuraa vihdoin kuvia uusista sisustusedistyksistä. Ensimmäisenä vuorossa eteisen ja alakerran wc:n punainen seinä.

Tältä näytti pelkkä pohjamaali:


Punainen pohjamaali on Tikkurilan Harmony-merkkistä maalia ja sävy on N325. Pohjamaalin päälle maalasin niin sanotulla maalipesutekniikalla Tikkurilan tummempaa punaista Sointu-sisustusmaalia sävy M423. Litran (0,9 l) purkki riitti ja sitä jäi runsaasti yli.

Sana maalipesu kuvaa aika hyvin, mitä tekniikka käytännössä tarkoittaa. Ensin maali ohennetaan vedellä (1 osa maalia, 1 osa vettä). Sieni - mieluiten ihan oikea, kunnon sieni - kastetaan kokonaan maaliin ja puristetaan suhteellisen kuivaksi. Tämän jälkeen maalia sivellään seinälle pyörivin liikkein, kuten pesisi seinää.

Ensimmäisen kerroksen jälkeen pyöreät pesuliikkeet näkyvät vielä selkeästi:


Vaikka tämä oli jo neljäs kerta, kun maalasin kyseistä tekniikka käyttäen, olen joka kerta pelästynyt yhtä paljon, ettei koko projektista tule yhtään mitään. Ensimmäisen maalikerroksen jälkeen seinä näyttää todella rumalta, eikä millään halua ymmärtää, että siitä oikeasti vielä tulee hyvä. Älä siis lannistu tässä vaiheessa!

Pesutekniikalla maalattu seinä vaatii 3-4 pesukierrosta hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tällä kertaa lopetin kolmeen, jolloin pinta vielä on rosoisempi ja pohjamaali paistaa enemmän läpi. Neljäs kerros tasoittaisi lopputulosta hieman enemmän. Makuuasia siis, kuinka sen haluaa tehdä.

Lopputulos näyttää tältä:
Tätä maalausurakkaa on odotettu sitten kesäkuun. Onneksi se on nyt vihdoin ohi! Lopptulos tyydyttää asukkaiden silmää.

--
Edit klo 18:04: Pohjamaalin tiedot löytyivät. Sävyn numero on päivitetty tekstiin.

6 kommenttia:

 1. Ihanan punaista! Eikö hanananne ole Oras Cubista? Samoihin hanoihin ollaan päätymässä/päädytty joskin vielä ostamatta ja siksi kyselenkin käyttökokemuksia :)

  VastaaPoista
 2. Juu, ovat Oras Cubistaa! Meillä on Cubistat koko kämpässä (wc:t. suihkut ja keittiö) ja olemme erityytyväisi niihin. Toiminnoissa ei mitään moitittavaa ja ulkonäkö on tyylikäs!

  VastaaPoista
 3. Ihana sävy! Tätä tekniikkaa pitäisikin kokeilla joskus jollekin seinälle.. Jos näiden maalien antaisi olla vähän aikaa ja seuraavan remontti-innostuksen iskiessä laittaisi jokusen seinän uusiksi! :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää hienolta, ihana väri!

  VastaaPoista
 5. OI miten ihana väri :)! Mietin jo mihin huoneeseen meillekin vielä mahtuisi vähän lisää punaista :).

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!