torstai 15. syyskuuta 2011

Lisää lasia ja vähemmän kaivuria

Viikonlopuksi saamme takaneduslasit paikoilleen ja voimme vihdoin aloittaa takan sisäänajamisen. Sen verran viileät ovat kelit, että takan käyttö on jo hyvin ajankohtainen.

Päädyimme tilaamaan takaneduslasit Itä-Helsingin Lasista. Heiltä saimme ne 155 euron hintaan, toisaalta ostettuna hinta olisi ollut jopa yli 300 euroa. Lasien koko on 600 x 400 mm, lasi on kirkas ja karkaistu ja kolmelta sivulta 20 mm leveydeltä fasettihiottu. Kaksi kappaletta eduslasia meille tulee, koska meillä on kaksipuoleinen takka.

Ruokapöytäämme varten tilasin myös uuden pöytälasin, kun ensimmäinen oli 2 cm liian leveä. Isku lupasi ystävällisesti kustantaa uuden lasin, koska virheellinen ensimmäinen lasitilaus perustui Iskun antamiin mittatietoihin.

Saimme myös vihdoin tilattua saunan pesuhuoneen liukuoven. Siihen tulee maitolasipintainen lasiliukuovi ja tilasimme sen Lasinasta. Liukuoven valmistumista ja asennusta saamme vielä odottaa 3-4 viikkoa.

PILPin opettelua

Muilta osin opettelemme poistoilmalämpöpumppumme toimintaa nyt säiden kylmettyessä.

Huomasimme, että vesikiertoinen lattialämmitys ei kaikilta osin toiminut ja pienen selvittelyn jälkeen selvisi, että sekä putkarilta että sähkäriltä oli jäänyt jokunen asia asentamatta tai oli asennettu väärin. Putkari kävikin jo hoitamassa yläkerran, eteisen ja pesutilat kuntoon. Nyt odotellaan vielä sähkärin visiittiä, jotta saisimme lämmön päälle myös olohuoneeseen, ruokailutilaan ja keittiöön.

Myös PILPin suodattimet pitäisi vaihtaa ensimmäisen kerran, kun ne ovat täynnä raksapölyä. Tilasin jo uudet suodattimet Nilanilta ja odotamme postipakettia joko perjantaina tai viimeistään maanantaina.

Kaivuri lähtee!

Ilouutinen on myös se, että maatyöt valmistuvat ja kaivuri lähtee vihdoin pihaltamme! Multaa on kuskattu ja levitelty vajaa 100 m3, ja ajotielle on tuotu tonneittein mursketta, sepeliä ja kivituhkaa.

Viikonloppuna on tarkoitus tehdä kivitöitä omin kätösin eli käytännössä asentaa mukulakivia. Onneksi Vantaalle on luvattu ihan kelpo säätä.

Muilta osin sisätiloissakin rupeaa olemaan valmista. Urakoitsijalla on enää jokunen pieni asia tekemättä kuten silkkarin laittaminen alakerran vessan työtason päätyihin.

Isompi juttu on kuitenkin lattiassa oleva alapohjan luukku. Luukkuun on asennettu vetokoukut, mutta luukku ei liikahda koska sen on kiilattu kiinni jalkalistoilla - jotka ovat asennettu seinään liimaamalla ja vielä viimeistelty silkkarilla. Saapa nähdä, miten tämä aiotaan ratkaista...

Seinämaalituskailu jatkuu

Ruskea ja vihreä seinämaali yläkerran pikkumakkareissa on toinen murheenkryyni, jonka kanssa joudumme elämään vielä tovin. Asia on tiedossa Teknoksella ja elämme tällä hetkellä pienoisessa odotustilassa.

Ruskea seinä maalattiin uudestaan tasan viikko sitten ja nyt odottelemme ja katsomme josko se kuivaisi. Jos se kuivaa, sama käsittely on edessä vihreän seinän osalta. Jos se ei kuivaa, joudutaan pahimmassa tapauksessa hiomaan kaikki maalit pois ja aloittamaan maalausurakka nollasta uudelleen. Toivon, ettei näin kävisi. Tällä hetkellä kuitenkin tilanne näyttää epävarmalta, koska uusikaan maali ei ole kuivunut kunnolla vaikka se on siinä ollut jo viikon päivät.

Kuvaton päivitys tällä kertaa. Kuvia kivitalkoista tiedossa viikonloppuna. Ja ehkä myös takasta, kun se on käytössä ensimmäisen kerran!

2 kommenttia:

 1. Hei, Huomasin aiemmista teksteistä että ainakin maalien värit teillä oli tikkurilan sävyjä ja nyt siis ne kaksi seinää joissa maali ei kuiva onkin teknoksen tuotteilla tehty? Entäs ne höyry-sävyllä maalatut seinät jotka ovat ymmärtääkseni kuivuneet hyvin...Onko ne maalattu tikurilalla? Jännä juttu tuo maalin kuivuminen teillä niissä seinissä, mutta silti uskaltaisin väittää että tasoitteet seinissä ei ehkä ole kerinneet täysin kuivamaa joka on vaikuttanut asiaan.

  VastaaPoista
 2. Hei Anonyymi!

  Tilauksessa oli Tikkurilan värimaailman mukaiset seinämaalit, mutta opimme, että urakoitsijalla on oikeus vaihtaa maalimerkkiä vastaavaan maaliin kysymättä ja sopimatta. Näin ainakin tavallisimmissa urakkasopimuksissa.

  Näin ollen myös maalarinvalkoinen eli Tikkurilan värikoodin mukaan "Höyry" on Teknosin maalia.

  Jännä juttu tosiaan tuo seinämaali, joka ei halua kuivua. Asia on vielä ratkaisematta, joten raportoin blogissan myöhemmin, miten siinä kävi.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!