tiistai 6. syyskuuta 2011

Kaasulämmitin toivelistalla

Uusimmassa Terassi-lehdessä esiteltiin erilaisia terassilämmittimiä. Illat kun kylmenevät lämmittimelle olisi jo käyttöä. Itse haaveilen kaasutoimisesta terassilämmittimestä.

Mielestäni tyylikkäin vaihtoehto olisi italialaisen Italfalon Falo-terassilämmitin. Lämmittimen muotoilu on silmään osuvan hieno.

Kallis Falo-lämmitin.
Pienemmän koon lämmittimen teho on 800 wattia ja kaasunkulutus 0,59 kg/h. Isomman koon Falo-lämmittimen teho on 1 200 wattia ja kulutus 0,88 kg/h. Hintaa vekottimelle on 1 500 euroa pienemmälle ja 1 660 euroa isommalle. Taitaa tämä jäädä meiltä hankkimatta ihan hinnan takia...
--
Korjaus maahantuojan pyynnöstä 19.10.2011: Falo-terassilämmittimen teho on 12 000 wattia pelkästään, ei 800 tai 1 200 wattia. Tieto on ollut virheellinen Terassi-lehdessä.
--

Hyvä kakkosvalinta olisi Sunwindin Tower Heater. Se on hyvin pitkälti samannäköinen kuin Falo-lämmitin, mutta pyöreillä muodoilla. Se, mistä tykkään näissä molemmissa lämmittimissä, on niiden iso lasipinta ja se, että liekki näkyy lasin läpi.

Sunwindin Tower Heater mustana.
Tower Heater -lämmittimen tehot ovat aivan toista luokkaa kuin Falo-lämmittimellä: 4 900 wattia. Samalla kaasunkulutus on maltillisempi ja on vain 0,31 kg/h. Hintaa lämmittimestä pyydetään 295 euroa mutta tällä hetkellä sen saa K-raudoista Plussa-korttia esittämällä 245 euron hintaan. Ei paha.

Saapa nähdä minkälainen meille tulee tai tuleeko meille lainkaan. Raksabudjetti on nimittäin pian loppu.

7 kommenttia:

 1. Jos raksabudjetti on kovin tarkkaan syöty, niin muutama iso viltti tuo kivasti lämpöä :-)

  VastaaPoista
 2. Hienosti homma teillä kaiken kaikkiaan edennyt, ainakin näin sivusta seuranneena. Terassilämmitin kyllä kuulostaa mukavalta niitä pimeitä, viileitä syysiltoja ajatellen...Kun tuosta budjetista tässä mainitsit, mielenkiinto heräsi...Paljonkohan tuohon teidän projektiin olitte varanneet ja kuinka hyvin budjetti on pitänyt?

  VastaaPoista
 3. Olet oikeassa Laura - viltit ovat mainiot. Ehkä ne terassilämmittimet säästetään ensi vuoden ostoslistalle.

  Anonyymi: Budjettipäivitys olisi tosiaan paikallaan. Asiaa hankaloittaa se, että tietokoneeni meni rikki keväällä ja hävitti samalla budjetti-excelin. Näin olen joudun päivittämään helmikuista versiota tähän päivään saakka ennen kuin saan lukemat julkaistua. Työ on tehtävä joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin, mutta ei ehkä ihan tämän päivän juttu.

  VastaaPoista
 4. Taitaa olla Falojen tehot 8 ja 12 kw (eli 8000w ja 12000w). Ja tuskin niissä on niitä lasiosiakaan, vaan jotain ilmaa läpäisevää teräsverkkoa, ettei käsiä pääsee työntämään liekkiin. (ps. lämmitysteho on aika lailla suoraan verrannollinen kaasun kulutukseen)

  VastaaPoista
 5. Falo on erittäin upea! Näin netissä kuvia eri terasseista, joissa oli Faloja ja kyllä niissä oli ihana tunnelma.

  VastaaPoista
 6. Hei Jonna, älä tuhlaa rahoja lämmittimiin. Me teimme niin ja niistä ei ole vastaavaa hyötyä :-( Ja meidän terassi on katollinen, joten luulisi lämmittävän, mutta ei. Toki yksin voi istua sen vieressä ja alla (yksi on katossa), mutta kun on isompi porukka, hyöty on olematon. Viltit ovat parhaimmat lämmittimet syysiltoina. Ja vähän punaviiniä :-)
  t. Outi F

  VastaaPoista
 7. Moikka Outi! Olet varmasti oikeassa - varsinkin lämmittävän punaviinin osalta :)

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!