keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Muuttofirmojen kilpailutus + arvonta

Muuton lähestyessä kilpailutin jo jokin aika sitten useamman muuttofirman. Aloitin seulonnan tutustumalla käyttäjäkokemuksiin netissä ja löysin useampia kekustelupalstoja, jossa asiaa käsiteltiin. Plazan keskustelupalstan kirjoitukset vaikuttivat ehkä eniten siihen, mille firmoille loppupeleisä laitoin tarjouspyynnöt.

Keskustelupalstojen pohjalta (vielä tietämättä kuluista) ykkösvaihtoehdokseni valikoitui jostakin syystä JA-KI Oy. JA-Ki on ilmeisen suosittu muuttofirma, koska heillä oli kalenteri jo buukattu siitä huolimatta, että olin yhteydessä yli kuukauden etuajassa .

Tarjouspyyntö oli yksikertainen:
 • Helsingin Munkkiniemestä
  • kolmio, 77 m2
  • kerrostalo
  • 2. kerros, tilava hissi 
  • muuttoautolla pääsee suoraan ulko-oven eteen
 • Vantaan Hämevaaraan
  • okt, 114 m2
  • 2 kerrosta
  • muuttoautolla pääsee suoraan ulko-oven eteen
Lisäksi hintatarjouksessa pyydettiin huomioimaan, ettei muuttoon kuulu juuri lainkaan isoja kalusteita, vain pyykinpesukone ja kuivausrumpu sekä lipasto ja nojatuoli. Tarjouspyynnnössä ilmoitimme myös vuokraavamme muuttolaatikot yrityksen kautta.

Tarjouspyyntöön vastasi kolme muuttoyritystä:

AHJ Muutto- ja kuljetuspalevlu Oy
 • Nopein vastaus, mutta epäluotettavimmalta tuntuva tarjous.
 • Tarjousteksti täynnä kirjoitusvirheitä ja teksti muutenkin kökköä.
 • Tarjosivat tuntihinnoittelua, jonka yhteenlaskettu hinta oli 420 euroa + alv.
 • Muuttolaatikot kaupan päälle, kuljetusmaksu muuttolaatikoista 15 euroa/kerta + alv.
 • Vertailukelpoinen loppuhinta: 553,50 euroa (sis. alv)
 Jy-Pi Oy
 • Ainoa, joka suoraan suositteli urakkahinnoittelua - viestin mukaan (usemmiten) edullisempi asiakkaalle
 • Asiallinen tarjous ja teksti mukavan oloinen - tuli hyvä fiilis
 • Urakkahinta oli 570 euroa
 • Muuttolaatikot kustansivat 0,14 euroa/kpl/vrk, kuljetusmaksu muuttolaatikoista 10 euroa/kerta
 • Muuten ylivoimaisesti paras tarjous ottaen huomioon sekä hinnan että "fiiliksen", mutta harmaita hiuksia aiheutti ikävät kirjoittelut Jy-Pi:stä erinäisillä keskustelupalstoilla - toisaalta jokaisesta muustakin muuttoyrityksestä oli samalla tavalla  kirjoituksia puolesta ja vastaan...
 • Vertailukelpoinen loppuhinta: 741,20 euroa (sis. alv)
Niemi Palvelut Oy
 • Myyjä soitti henkilökohtaisesti ja kävi läpi mielestäni selkeästi kirjoitetun tarjouspyynnön vielä puhelimessa - hieman ärsyttävää oli se, että hän sattui soittamaan juuri lounasaikaan (okei hän ei voinut tietää, mutta kuitenkin...) ja hän oli hyvin myyjämäinen ja jokseenkin päällekäyvä. Hän mainitsi hinnan puhelimitse, jolloin pyysin häntä vielä laittamaan tiedot minulle sähköpostitse.
 • Muuttoapua tarjottiin tuntipohjaisella veloituksella, yhteensä 875 euroa.
 • Muuttolaatikoista Niemi veloitti 0,16 euroa/kpl/vrk ja 9,50 euroa/kuljetuskerta.
 • Vertailukelpoinen loppuhinta: 1 073,20 euroa (sis. alv)
Muuttolaatikoiden osalta hintavertailun laskentaperuste oli 80 muuttolaatikkoa ja 14 vuorokautta sekä kaksi kuljetuskertaa (haku ja nouto). Tuntihintaisissa tarjouksissa laskentaperuste oli, että muutto kestäisi enintään viisi (5) tuntia.


Summa summarum: valitsimme Jy-Pi:n muuttofirmaksemme. Niemi tuntui turhan kalliilta ja vaikkakin AHJ:n edullinen hinta houkutteli, se ei tuntunut luotettavalta kumppanilta. Jy-Pi:n hinnasta sain vielä tingittyä pois pari kymmpiä lisää, eli hintaa urakalle jäi 550 euroa + laatikot.

Seurattuani keskustelupalstoja mieleeni tulee vielä kaksi vinkkiä onnistuneen muuton saavuttamiseksi:
 1. Välty lisäkustanniksilta!
  • Tee totuudenmukainen tarjouspyyntö. Esim. kuinka lähelle ovea muuttoautolla pääsee? Jo yli 5 metriä sattaa olla lisähinnan peruste.
  • Pakkaa oikeaoppisesti muuttolaatikoihin. Esim. kassit, pussit ja pahvilaatikot (banaanilaatikot) saattavat synnyttää lisäkustannuksia, koska ne on kannettava yksi kerrallaan. Päällekäin kasattavat muuttolaatikot saa siirrettyä näppärästi nokkakärryllä.
  • Tarvittaessa voit pyytää muuttoyrityksen edustajan paikalle katsomaan kohdetta etukäteen, jolloin yritys voi antaa sinulle tarkemman hintatarjouksen ja vältytte puolin ja toisin yllätyksiltä.
  • Ole valmis, kun muuttomiehet tulevat.
 2. Varo kolhuja
  • Pakkaa tavarat ja suojaa kalusteet ohjeiden mukaisesti. Useimmat muuttofirmat välittävät myös pakkaustarvikkeita maksua vastaan.
  • Suojaa parketit ja mahdolliset terävät tai herkät kulmat ja seinät pahvilla tai voimapaperilla.
  • Itse ajattelin sopia muuttomiesten kanssa muuttoaamuna jonkunlaisesta henkilökohtaisesta lisäpalkkiosta, jos tavarat saadaan kannettua kolhutta uuteen taloomme.
Muuttoa odotellessa!

Onko sinulla kokemuksia erilaisista muuttoyrityksistä tai muuttamisesta yleensä? Jaa kokemuksesi ja/tai vinkkisi kommentoimalla tähän kirjoitukseen!

Kaikkien kommentoijien kesken arvon pienen Twinings-tuotepaketin sisältäen upouutta Rooibos teetä sekä Twiningsin puhistavia ja virkistäviä yrttijuomia Morning Detox ja Cleanse!


Arvonta on voimassa muuttopäiväämme saakka 15.6.2011.

18 kommenttia:

 1. Hyvän valinnan teitte. Muutimme 4 vuotta sitten Helsingin keskustasta Espooseen ja Jy-PI hoiti muuton erinomaisesti ja nopeasti. Kertakaikkiaan ei mitään valittamista palvelusta - päinvastoin. Nyt kun talomme on valmistumassa tilasin muuton taas JY-PI:ltä. Mitään muita en edes harkinnut. Niemeltä pyysin joskus kauan sitten tarjousta ja se oli jo silloin aivan törkeän ylihintainen. Niemihän on erikoistunut yritysmuuttoihin ja hinnat on sen mukaiset myös kuluttajille. Lisäksi mitä meidän työpaikan muuttoja on seurannut niin Niemen valintaa voi vain ihmetellä. Muuttomiehet ovat yleensä varsin nuoria, jotka eivät välttämättä tiedä mitä tehdä. Tehokkuus puuttuu heidän toiminnastaan ainakin meidän firman muutoissa, joita on ollut paljon.

  Onnea muuttoon ja uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 2. Mielenkiinnollla olen teidän talonrakennusprojektia seurannut, vaikka kommentointi on tainnut jäädä hävettävän vähälle... No muuttofirmoista meillä on kokemusta yhden muuton verran. Muutto tapahtui Loviisasta Vantaalle omakotitalosta 140 m2 Vantaalle rivitaloon 108 m2. Muuton hoiti GP-muutot. GP-muutot on loviisalainen yritys, mutta toimialueena on koko etelä-suomi, joten jos vielä tarjousta ehdit heiltä pyytää, niin suosittelen. Hinnat oli ainakin vielä viime keväänä ihan toista luokkaa, kuin täällä pääkaupunkiseudulla. Palvelu oli todella hyvää ja ystävällistä. (ps. tämä ei ollut maksettu mainos, vaan oltiin ihan aidosti tosi tyytyväisiä heihin). Varsinkin hinta-laatu suhde aivan loistava!

  Onnea teille vielä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
 3. Muuttomme Keski-Eurooppaan hoiti esimerkillisesti Grundell. Saimme heiltä etukäteen kaikki pakkauslaatikot ja tarvikkeet, joiden avulla pakkaaminen sujui nopeasti ja helposti. Takaisin Suomeen muutttaessamme muuttofirma, jonka nimeä en nyt valitettavasti muista, hoiti myös pakkauksen. Jätimme kodin silloin aivan 'asumiskunnossa' muuttomiehille muutettavaksi, sillä lähdimme itse samaan aikaan useamman viikon lomamatkalle. Jälkikäteen olisi ollut järkevää käydä tavaroita edes sen verran läpi, että selkeästi roskiin / kierrätykseen joutava tavara olisi tullut valikoiduksi pois, sillä muuttomiehet tietysti pakkasivat aivan kaiken, kuten heidän kuuluukin. Muutoin pakkaamisen jättäminen ammattilaisille tuntui oivalliselta ratkaisulta kiireen keskellä.
  Asunnon neliöiden lisäksi kannattaa tarjousta pyydettäessä tosiaan kertoa myös tavaramäärästä. Meillä arvioitiin neliöiden perusteella olevan paljon enemmän huonekaluja ym. Tiesimme toki itsekin kotimme avaraksi ja väljäksi, joten muuttokuormakuutioita oli oletettua vähemmän.

  nimim. useasti muuttanut

  VastaaPoista
 4. Eikö tuollaisen määrän tavaroita vie vuokra-peräkärryllä (20eur) tai vuokrapakulla (60eur). Uskoisin että tuossa jos jossain saa itselle palkan. Laskeppa huviksesi, että montako tuntia raadat palkkatyössä, jotta saat yli 500 eur käteen. Itse raaran ainakin viikon työtunnit. Voisihan sen muuttoraatamisen palkita vaikka jollain uudella huonekalulla tai minilomalla.

  Elämä on valintoja...

  VastaaPoista
 5. Ei ole käynyt edes mielessä, että palkkaisi muuttofirman. Tuntuisi ihan hukkaan heitetyltä rahalta. Ehkä jos muuttaisi hissittömään kerrostaloon :-)Muuten kyllä laittaisin rahan mieluummin vaikka uuden kodin hankintoihin.

  VastaaPoista
 6. Niin, elämä on valintoja. Meillä valittiin näin emmekä koe sitä rahan haaskaukseksi. Toki olemme mekin laskeneet ja puntaroineet eri valintoja mukaan lukien pakettiauton vuokraaminen ja tavaroiden roudaaminen itse.

  Suurella osalla ystävistävillämme on nykyään pieniä laspia ja/tai he ovat työssäkäyviä aktiivisia ihmisiä eivätkä ehdi auttamaan. Muutenkin tuntuu ikävältä pyytää kavereita tai sukulaisia apuun, kun tietää, että monelle muuttoapu on pakkopulla, josta on hankala kieltäytyä.

  Siispä suunnittelimme rakennusbudjettiimme 800 euron loven muuttokustannuksia varten.

  VastaaPoista
 7. Kantakaa nyt hyvät ihmiset ne muutamat huonekalut ja laatikot itse sinne ja mihin tuossa nyt niitä lapsiperheitä apuun tarvitsee kun molemmilla 2 tervettä jalkaa/kättä. Pikkutavaraahan voi viedä henkilöautolla pikkuhiljaa ja purkaa sitä mukaan paikoilleen jos vanhan asunnon luovutuskin vasta kesäkuun lopussa. Sijottaisin kyllä ehdottomasti nuokin rahat itseeni/taloon ennemmin...

  VastaaPoista
 8. Itse valitsin muuttofirman hoitamaan muuton edellisestä asunnosta tähän nykyiseen motivaatiokämppään ja vankka ajatus on myös muutto tulevaan kotiin hoitaa muuttofirman kautta. Pari seikkaa, jotka painoivat vaa'an muuttofirman suuntaan oli muuttoajankohtaan osunut hektinen työtilanne, joka ei antanut myöden ottaa yhtään ylimääräistä vapaapäivää - vuorokaudessa kun tunnit ovat rajalliset ja nukkuakin pitäisi jossain välissä... Lähes kolmen viikon illat meni pakatessa 85 neliöiseen asuntoon kertynyttä irtaimistoa (80 muuttolaatikkoa ja noin 60 pienempää pahvilaatikkoa). Vieläkin puistattaa tuo urakka - onneksi suurin osa pahvilaatikoista meni suoraan varastoon odottamaan purkua tulevassa kodissa.

  Meillä muuton hoiti Espoosta Helsinkiin Helsingin muuttopalvelu. Kiinteähintainen ja -kestoinen muutto, joka oli kohtuullisen hintainen (5 tuntia, 3 muuttomiestä, kuski ja iso auto, johon meni kaikki kamat kerralla). Laatikot vuokrasin Boksi Oy:ltä 0,12e/ltk/vrk kolmeksi viikoksi.

  Itse muutto meni suhteellisen sujuvasti. Muuttomiehillä oli takana jo yksi muutto ko. päivälle, joten alkoi olla herroista mehut aikalailla puristettu ulos jo siinä vaiheessa, kun tulivat meille - meno oli osittain flegmaattista ja jotenkin epämääräisen oloista. Ylimääräisiä tunteja kertyi sovittuun verrattuna yksi, josta reklamoin mielestäni aiheesta. Ylimääräistä tuntia ei sitten tarvinnutkaan maksaa. Koko muutossa rikkoutui vain yhden julistetaulun lasinen kehys (n. 15e).

  Omasta mielestä helppo, sujuva ja vaivaton muutto, jossa säästin sekä omia, vaimon, että kavereiden hermoja ja jalkoja (muuttoajankohta oli keskellä viikkoa). Pakkaaminen ja purkaminen sitten taas ei ollut vaivatonta ja helppoa... :)

  Mutta kukin taaplaa tyylillään ja resurssiensa puitteissa. Minulle tuo noin 500e ei ollut mikään kynnyskysymys, jonka takia pitäisi venyttää itsensä äärirajoille roudaamalla kaikki kamat itse.

  VastaaPoista
 9. Me olemme käyttäneet neljään viimeiseen muuttoomme muuttofirmaa. Espoosta Porvooseen meidät muutti Forsmann, Porvoo-Seinäjoki-väliä en edes muista (kaksi nuorta kaveria, pieni firma), Seinäjoella Sun Muutto ja Seinäjoelta nykyiseen kotiimme paikallinen yrittäjä. Aika lailla olen ottanut edullisimman tarjouksen tehneen ja hyvin on kaikki ehjänä perille aina tullut. En muista muuttojen hintoja, mutta yli tonnia ei ole mistään muutosta maksettu.

  VastaaPoista
 10. Arvonta päättyi jo aikoja sitten, ja olen unohtanut arpoa voittajan. Anteeksi. (Muistin sen vielä muuttopäivänä, mutta sen jälkeen muisti katosi...)

  Tällä kertaa arpa osui Sariin. Onnea! Twinings-teetä on matkalla sinulle :)

  VastaaPoista
 11. Itse tilasin muuton opiskelijamuuttojen kautta. Kaksiosta oli muutto. Hyvä kuntoisia nuoria miehiä ja huomasi ettei pojat ihan ensimmäistä kertaa muuttaneet, kaikki ehjänä perille ja hinnaksi tuli jotain 350€.

  VastaaPoista
 12. Täältä on helppo pyytää tarjouksia www.muuttopaikka.fi

  VastaaPoista
 13. www.kilpailutamuutto.fi - Sieltä saatte yhdellä tarjouspyynnöllä ison tukun tarjouksia. Jää vain valinnan vaikeus.

  VastaaPoista
 14. Vanha ketju mutta lisätään vielä tänne, että itse käytimme Suomimuutto nimistä yritystä. Homma toimi hyvin. Olimme itse pakanneet kaikki valmiiksi pahvilaatikoihin. Kolme nuorta miestä tuli sovittuun aikaan ja hoiti muuttomme nopeasti ja tehokkaasti. 450 euroa oli veloitus ja minusta ihan kohtuullinen. Selkä on muuttojen yhteydessä itsellä ennen vihotellut pesukoneiden yms. kantamisesta rappuja ylös ja alas. Mekin pyysimme tarjouksia ja vaikka tämä ei ollut edullisin niin jotenkin onnistuivat antamaan positiivisen ja luotettavan kuvan.

  VastaaPoista
 15. Hei Teille, JYPIn miehistö oli osaava ja äärettömän hyvä huumori koko raskaan päivän hinta-laatusuhde aivan ylinvoimainen.

  VastaaPoista
 16. Tervehdys. Alla olevasta linkistä löytyy lisää tietoa.

  http://www.hs.fi/kuluttaja/a1376281290643

  VastaaPoista
 17. Muutto on helppo kilpailuttaa tämän palvelun avulla: http://www.kilpailutamuuttopalvelu.fi/ Sivuilta löytyy myös ohjeistus auttamaan muuton onnistumisessa.

  VastaaPoista
 18. Moi, täytyy kaikille harmaata taloutta välttäville kertoa, että noilla kilpailutussivuilla oli erittäin paljon yrityksiä joilla ei ollut edes liikennelupia Suomessa. Arvonlisärekisterissäkin oli vain kourallinen. Liikkeet eivät myöskään noudattaneet voimassaolevia työehtosopimuksia.

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!