keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Porrasvalot - sähkäri on ollut tehokas!

Terawattin sähkärit ovat olleet todella tehokkaita ja aikovat saada talon sähköt valmiiksi tämän päivän aikana. Kävin tontilla sekä aamulla että illalla ja ero oli huomattava.

Tässä kuvia portaiden seinävaloista: Oversolin Tube -valaisin oli kyllä pitkään etsitty ja mieluinen valinta vaikkain ledvalaisin oli hinnakas.

Kattospottien asennuksen yhteydessä sähkäri törmäsi semmoiseen ongelmaan, että joissakin kohdissa koolaukset olivat liian lähellä valaisimia. Koska meille oli tulossa halogenispotit, spottien ympärillä olisi pitänyt olla suojaetäisyys palaviin materiaaleihin. Sen sijasta, että spotit sijoitettaisiin mielivaltaisesti mihin sattuu tai että katto tehtäisiin uudestaan, päätimme pikaisen harkinnan jälkeen vaihtaa halogenit ledeihin. Ledit, kun eivät generoi lämpöä, eivät myöskään tarvitse suojaetäisyyksiä. Onneksi olimme jo sähkösuunnitelmissa ottaneet huomioon tulevaisuden valaisinratkaisut ja kaikissa kohdissa oli varaus ledeille. Tarkoituksenamme oli vaihtaa halogenit ledeihin sitten joskun tulevaisuudessa, kun ledit olisivat edullisemmat. No eihän tuo pikaratkaisu maksanut kuin noin 300 euroa lisää, kun vaan polttimot vaihdetaan lennosta.

Myös muualla talossa on tapahtunut. Yläkerran pesuhuoneen lattia on jo melkein kokonaan kaakeloitu. Suihku on jo asennettu ja huomenna pesuhuoneeseen asennetaan vielä kalusteet (allaskaappi, pesuallas ja peilikaappi) sekä Geberitin seinä-wc.

Jalkalistat ovat paikoillaan ja viimeiset maalaustyöt ovat meneillään. Pitäisi vielä tehdä keikka Ikeaan, että saisimme eteisen penkin ja yläkerran pesuhuoneen lisäkaapit hankittua ja asennettua.

Vuosi sitten Tallinnasta ostetut talon numerokyltit vietiin viikonloppuna raksalle ja ne koristavat pian talon seinää.

Nämä kyltit hankittiin jo viime kesänä Tallinnasta.
Myös punainen raksapostilaatikko - semmoinen muovinen ja simppeli - on siirtynyt appivanhempien talon juuresta tien varteen ja sitä koristaa samainen yhdistelmä: 2b.

4 kommenttia:

 1. Moi Jonna! Kirjoitit että halogeenispottien sijaan jouduitte vaihtamaan ledeihin. Millaiset led-spotit päädyitte laittamaan? Ovatko ledit lämmintä vai viileää valkoista, ja oletko ollut tyytyväinen valintaan?

  Meillä on kattojen levytys alkamassa ja pitäisi päättää valaisimet, jotta niille saadaan tehtyä samalla sopivan kokoiset aukot. Alkuperäisen suunnitelman mukaan meidän oli tarkoitus laittaa yläaulaan nämä halogeenispotit mutta niiden asennussyvyys on liikaa meidän alaslaskuun nähden. Mies on kallistumassa ledeihin, esim. Alu Square Led II:een mutta itse olen hieman empiväinen valon lämpimän sävyn suhteen.

  VastaaPoista
 2. Moi Katjuska!

  En nyt löydä niitä tietoja siitä, mitkä led-valaisimet meille loppupäässä tuli. Löytynee varmaan työkoneelta, eli palaan asiaan ensi viikon alussa, jos sopii.

  Olemme kyllä olleet erittäin tyytyväisiä valaisnvalintoihimme. Ja vaikka kattospotit vaihtuivat loppumetreillä halogeneistä ledeihin, se on ollut ihan hyvä ratkaisu. En vaihtaisi enää takaisin halogeneihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että olet ollut ledeihin tyytyväinen! Olisi kiva jos joskus inspiroituisit ottamaan kuvia myös sisävalaistuksestanne (ulkokuvianne olenkin ihaillut useaan otteeseen).

   Poista
 3. Eiköhän tuo onnistu!

  Piti muuten vielä sanoa, että lähettämäsi linkin square-valaisimet olivat mielestäni tosi hienon näköiset!

  VastaaPoista

Kiitos, että jätät viestin! Luemme mielellämme iloisia tervehdyksiä, vinkkejä ja neuvoja!